Őszintén megvallva nem annyira vagyok híve a mai kommunikációs formáknak. Ez valószínűleg onnan ered, hogy én máshogy szocializálódtam, mint a mai Z generáció vagy azok az én generációmból, akik imádják a mai chat felületeket és szinte máshogy már nem is tudnak kommunikálni.

Például van olyan barátom, akivel szinte már nem is lehet telefonon beszélni, hanem csak írásban chatelve. De tényleg! Amikor hívom, sokszor nem veszi föl a telefont, hanem írni kell neki és így tudom elmondani neki, hogy mit szeretnék.

Persze van olyan barátom is, aki meg pont ennek az ellentettje, aki ha szeretne valamit, akkor hív. Van olyan, hogy naponta többször is, de olyan dolgokkal, amit simán le is tudna írni és nem sürgős, ráér. Röviden, van példa mindenre, de azt gondolom, hogy mindenkinek a középutat kellene megtalálnia.

Viszont az mindenképpen hasznos volt, amit az egyik barátom küldött át a múlt héten a közös chat-en. Mivel tudja, hogy épp lakást újítunk fel, így elküldte a diszkontdepo.com oldalt, ahonnan ők is vásároltak egy csomó dolgot az ő saját háztartásukhoz. Gondoltam miért ne, teszek én is egy próbát, megnézem a kínálatot.

Ami elsőre megtetszett és nagyon hasznosnak találtam az a 46 darabos Ranger USA szerszámkészlet volt. Ebben a készletben gyakorlatilag minden benne van, ami csak kellhet egy olyan szerelési munkálatokhoz, amiket most éppen csinálunk a lakásban. Ez a szerszámkészlet abszolút minőségi eszközök gyűjteménye, amelyben megtalálható például racsnis hajtókar, dugókulcs, bit fejek, torx kulcsok és még toldó is.

Az anyaguk színtiszta acél, így nem kell attól félnünk, hogy 1 év múlva már új készletet kell vennünk, hanem nyugodtan használhatjuk hosszú évekig is akár. A szerszámkészlet tárolására egy speciális dobozt kapunk, amelyben minden egyes darabnak megvan a maga helye, nem lesz káosz a dobozban és még bárhova magunkkal is tudjuk vinni. Mindezért csupán 8990 Ft-ot kell fizetnünk, ami szerintem ezért a hatalmas készletért abszolút megéri.

Szintén a diszkontdepo.com oldalon találtam a Ranger USA akkumulátoros elektromos fúrógépet is. Nagy előnye, hogy nem szükséges hozzá több méteres kábel, amibe belecsavarodhatunk, mivel elég, ha feltöltjük és sokáig működik kitartóan. A gép használható fúrásra és csavarozásra is egyaránt, a fúrófejen a nyomaték 15 pozícióban állítható, emellett pedig különböző sebességfokozatokban is beállítható. Ami különösen tetszik benne, hogy ellátták LED-es világítással, így könnyedén meg tudjuk világítani az adott munkaterületet. Nagyon egyszerűen, csupán egyetlen mozdulattal tudunk váltani a csavarozás és a fúrás között. Köszönhetően az ergonomikus fogásnak sokáig és kényelmesen használható a készülék.

A csomag nem csak egy darab gépet tartalmaz, hanem egyéb kiegészítőket is, mint 6 különböző fúrófejet, 10 darab csavarhúzót, adaptert és még sok egyéb mást is. Mindezért 14900 Ft-ot kell fizetnünk és a cég egy éves garanciát vállal a készülékre.

Nagyon megtetszett mind a két ajánlat, így nem haboztam sokáig, hanem beleraktam őket a kosárba és azonnal ki is fizettem. Na jó, amikor ilyen hasznos dolgokról szerzek tudomást a chatelés révén, akkor azért nem is olyan rossz dolog.