Thule

A mai világban az internet és az online tér mindent körbevesz. A mindennapos kommunikáció eszköze sokszor már nem az élőbeszéd, vagy a telefonálás, hanem az online, írásos társalgás, a chatelés. Nem hiába, hiszen ez valóban egy nagyon egyszerű és gyors formája a kapcsolattartásnak, hiszen csak internetelérés szükséges hozzá (vagy sokszor már az sem), valamint egy okos készülék. Sokszor amilyen átok ez a fejlődő technológia, el kell ismernem, olyan hasznos is. A legutóbb egy közösségi oldalas chat csoportban kaptam remek tippeket és tanácsokat az idei téli kiruccanásunkhoz, aminek a szervezése sok fejfájást okozott nekünk az elmúlt hetekben.

Először fordul elő, hogy nem csak pár napra, hanem két hétre látogatunk el egy ausztriai síparadicsomba, ráadásul saját autóval. Mondanom sem kell, hogy ez mennyi mindent von maga után, kezdve az autó megfelelő felkészítésétől és felszerelésétől, a rengeteg holmi elpakolásáig. Ha mindez nem lenne elég, a család idén beruházott saját sífelszerelésekre is, hiszen már lassan egy évtizede kötelező program nálunk egy ilyen „telelés”, így nem kell majd a helyszínen bérelnünk, hanem a későbbiekben a sajátunkat -amit mi választottunk ki és a mi igényeinknek felel meg- tudjuk használni. Igen ám, azonban arra egyikünk sem gondolt, hogy ezeket valahogyan szállítani is tudni kell.

Facebookon bukkantam rá egy kimondottan Ausztriába síelni járóknak szóló csoportra, aminek chat csoportja is volt. Itt mindenki nagyon barátságos és segítőkész volt, így tanácsot tudtam kérni olyan emberektől, akik már évek óta saját felszerelésüket hordják magukkal, és sokkal több tapasztalatuk van ebben, mint nekem. Szinte kivétel nélkül a Thule márka termékeit ajánlották, illetve egy remek oldalt ahol minden olyan kiegészítőre rátaláltam, amire szükségem lehet egy ilyen kiránduláshoz.

Korábban már hallottam erről a márkáról és a tetőcsomagtartóikról jókat, azonban sosem néztem utána részletesebben a dolognak, és még nem volt alkalmam ismerkedni a termékcsaládokkal. Az ajánlott oldalon, az autofelszerelesek.hu-n a „Márkák” fül alatt egy külön oldal taglalja a Thule termékeket. Nagy meglepetésemre rengetegféle terméket forgalmaznak, amelyek nagy része az oldalon raktáron is van, azonban akkor sem kell megijedni, ha nincs, hiszen a cég ilyen esetben a leghamarabb igyekszik biztosítani a termék elérhetőségét a vásárlói számára. Nem csak tetőboxok, hanem kerékpártartók, sí- és sportfelszerelés tárolók, egyéb kisebb kiegészítők, sőt, még bőröndök és táskák közül is válogathatsz az oldalon. Egy adott alkategória kiválasztása, majd az autód típusának megadása után pedig személyre szabottan kutathatsz a megfelelő autófelszerelések után.

A Thule termékekhez tartozik egy általános leírás is, amely ismerteti veled a márka előnyeit. Ezek igazán praktikus gyártmányok, hiszen felszerelésük és leszerelésük egyszerű és gyors, szinte bárhol elvégezhető, ami úgy gondolom igazán fontos faktor, főleg például egy tetőcsomagtartónál. Továbbá mellettük szól az is, hogy termékeik egymással remekül kombinálhatók és egymásra szerelhetők, valamint kompatibilisek rengeteg más márka termékeivel is, ez pedig nagyban megkönnyíti az ember dolgát, ha egy már meglévő tartozékhoz kell illesztenie az újdonsült kiegészítőt.

Maga a webáruház kezelése is hasonlóan egyszerűnek bizonyult számomra. Az én esetemben most egy megfelelő tetőcsomagtartó kiválasztása volt elsődleges. A „tetőbox” kategória kiválasztása és egy kis utána olvasás után nagyjából kialakult egy kép a fejemben, hogy milyen felszerelésre is lenne szükségem. A releváns termékekre rákattintva bővebb információt találtam róluk (pl.: méret, anyag, terhelhetőség). A részletes leírásban és a termék adataiban leírják a tárolókapacitást, a box zárhatóságát, a rögzítéssel kapcsolatos információkat, valamint azt is, hogy adott esetben milyen, és mennyi sportfelszerelés szállítható benne. Ez nagyon fontos, hiszen egy nagyobb családnál akár 4-5 pár síléc szállítására is szükség lehet, így érdemes részletesen körbenézni a tárolók kapacitását illetően.

Az egyes termékekhez mellékelnek még egy használati útmutatót is, ami a későbbiekben megkönnyíti az ember dolgát, de az előzetes adatszerzésben is segítségünkre lehet. Továbbá nagyon pozitív élményt nyújtott az is, hogy néhány árucikkhez egy videót is csatoltak, amelyben prezentálják nekünk a rögzítés folyamatát, a tetőbox használatát, ezáltal láthatjuk azt élő működésben is egy autóra felszerelve, amely segít elhessegetni az online vásárláskor felmerülő kételyeket.

Lehetőség van a termékek összehasonlítására is az oldalon, ez pedig nekem kifejezetten jól jött, hiszen szinte képtelen voltam dönteni két termék között. Ez a funkció az oldalon feltüntetett összes termékadat alapján hasonlítja össze a két produktumot a vásárló számára, így még könnyebb a választás. Emellett segítségünkre lehet az is, hogy a termékekről a vevők véleményeket írhatnak az oldalra, amiket mi elolvashatunk, és mérlegelhetjük döntésünket mások tapasztalata alapján.

Megemlíteném azt is, hogy a cég nem csak autófelszerelések és kiegészítők értékesítésével foglalkozik, hanem azok bérbeadásával is. Ez remek opció lehet azoknak, akiknek csak egy kirándulás, vagy utazás erejéig, vagy nagyon ritka alkalmakra lenne szüksége ilyen jellegű eszközökre, és ezáltal a mindennapokban nem használná ki őket. Valamint egy jó minőségű tetőcsomagtartó ára borsos is lehet, így annak vissza nem térülését is megelőzhetjük, ha csak bérlünk egyet. Többféle és különböző méretű tárolók kölcsönzésére is van lehetőség, a minimum bérlési idő pedig négy nap, ezt az egész folyamatot pedig bérleti szerződésben rögzítik. Akármilyen kecsegtető is ez a lehetőség, én úgy éreztem, hogy számomra a legjobb megoldás, ha beruházok egy saját kiegészítőre.

A rendelés leadását követően már aznap átadták a csomagot a futárnak, az egész folyamat pedig csupán pár napot vett igénybe. Ugyan egy bizonyos összeg után ingyenesen élvezheti a vevő ezt a szolgáltatást, a túlméretes csomagok kézbesítésének van külön díja, hiszen ezekre külön biztosítást kell kötni. Ez azonban egyáltalán nem egy horribilis összeg, főleg, ha a csomag biztonságáról és épségben megérkezéséről van szó. A termékekre a cég a legtöbb esetben garanciát is vállal. Az én esetemben ez egy pár lépéses regisztrációt jelentett a Thule hivatalos oldalán, amelyet 3 év biztonságérzet követ.

A több hetes fejvakargatás és sok-sok aggódás így végül szerencsénkre egy hét alatt teljes mértékben megoldódott. A felszerelés során sem adódott semmilyen probléma, minden olyan egyszerűen ment, ahogy az oldal ígérte, és amire a vásárló ilyenkor számíthat. Ezen felül a vásárlás folyamatában, valamint az oldal nyújtotta élményben pedig semmi kivetnivalót nem tudnék találni, végtelenül letisztultan és könnyen ment minden. Köszönettel tartozom hát a chat csoportban segítségemre lévő kedves és hozzáértő idegeneknek is. Remélhetőleg a jövőben már én is tapasztalattal a hátam mögött, valamint nyugodt szívvel tudom ajánlani a Thule termékeket és az autofelszerelesek.hu oldalt azoknak, akiknek tanácsra, vagy segítségre van szüksége, így pedig mindenki zavartalanul és nyugodtan élvezheti autós utazásait, és biztonságban szállíthatja felszerelését és csomagjait a megfelelő termékekkel.