Igazából bármiféle témában lehet olyan netes, tematikus beszélgetős társaságot találni, ahol elmélyültek az ottani emberek egy témában, mégsem vet ki magából a közösség, ha teljesen fogalmatlanul érkezünk meg, az elején. Úgy értem, amíg még nem vágjuk azt a területet, hanem pont most szeretnénk megismerni – ezért lesz az elején egy rakás naiv kérdésünk. Hát, hiszen pont ezért megyünk oda, nem? Hogy kupálódjunk.

Amikor Pestre felköltöztem, sokáig filóztam, hogy mivel közlekedjek. Az e-robogó és a bicikli töltötték ki leginkább a gondolataimat akkortájt. (Azóta kerékpárból tényleg nem az elektromosra esett a választásom, holott vettem mellé egy olyat is, de csak, mert megtaláltam a motorbolt.co.hu-t – viszont ezt még ki fogom fejteni…)

Azonban, okos ötlet egy ilyen csoportba is úgy érkezni, hogy legalább felületesen átnézzük a dolgokat, amik érdekelnek. Hogy legalább kérdezni tudjunk. Ilyen téren, a legtöbb mindent én tényleg itt találtam: motorbolt.co.hu. A jelszavam pedig főleg a Koliken Maxwell volt.

Ha kattintotok a linken, láthatjátok, hogy a legkisebb lurkóktól a felnőttekig mindenkinek árusítanak bármit. Van rendes kerékpár gyerekeknek is, és játékbicikli akár a még kisebbeknek. Olyan lábbal hajthatós. Meg négy kerekű, a tényleg csak kicsit nagyobbaknak, akik épp csak tanulnának kerékpárt hajtani. Az egész életünket feltehetjük így erre. Ha szerencsénk van, minden életkorunkban beszerezhetjük a következő, aktuális járművet.

Na de, szóval mi más miatt emlegettem a motorbolt.co.hu-t ennyit, még az elején (a saját szempontomból, hisz én már nem vagyok épp gyermek…)? Azért, mert a választék ott tényleg van annyira terebélyes, nem csak Koliken Maxwell dolgokból, hogy az ember elgondolkodik mindenfélén. Itt aztán van mindenből, ugyanis. “Biztos, hogy ne gondoljam át még egyszer?” – jött többször belőlem a felkiáltás. Ezért szörföltem át még az elektromos robogókra is, idővel. Ebből a webshopból meg tud venni egy chopperes, hagyományos motoros ember is mindent, csak úgy, mint én, aki főként inkább biciklizem. Nem csak a járműket, közlekedési eszközöket forgalmazzák, hanem a kiegészítőket ezekhez!

Természetesen én a pártolója vagyok a mostani nagy átalakulásoknak, és a biciklisávoknak Budapesten. Viszont – ha már mostanra én kerültem olyan helyzetbe, hogy ma már én tudok tapasztalatokat megosztani, ezúttal nem egy chatcsoportban – jó tudnotok, hogy a biciklizéshez sok dolog kell. A motorbolt.co.hu egyedi választéka mindenben azért üdvözlendő, mert ők tényleg nem csak az alapokra készítenek fel. Nem is csak egy-két alkatrészt segítenek pótolni később. De mindenféle kiegészítő van náluk továbbá, ruháik is, mondjuk a robogós közlekedéshez, árulnak gumikat és tényleg le szeretném szögezni: jó ha tudjátok, ha biciklis/robogós életmódra váltotok, máshogy kell részben hozzáállni a dolgokhoz. Saját magatok elfuvarozásán túl mindent meg kell oldani valahogy – a cuccaitok biztonságban történő szállítását, stb. -, de a motorbolt.co.hu segíteni fog. Az említett óriási választékkal, a nekem még mindig kedvezőbbnek tűnő árakkal és a jól felépített rendelős rendszerrel. Meg, ahogy navigálni lehet a végtelen számú termékek között… Ezért nem tartottam a tematikus csoportban az infót – tudjunk mindenki róluk!

Tetszik ez a webshop, és érzelmileg is elköteleződtem az irányukba, ami miatt beszereztek már nekem is mindent. A e-bicikli pedig nagyon nagy ugrás, mint szerintem minden más is, ami elektromos. Ha ti is vidékről jönnétek fel, tartósan ide, egyet fogadjatok meg: autót elfelejteni, és vagy kétkerék, vagy tömegközlekedés. A másik két bomba tippem pedig: motorbolt.co.hu és Koliken Maxwell!