Az internetet nem csak chatelésre és szórakozásra lehet használni. Bizony rengeteg ember van, aki a munkája során is használja, sőt, abból él – ha lehet ezt így mondani.

Ráadásul azért is olyan jó, hogy már szinte alap mindenki számára az internet használata, mert így mindenről seperc alatt információt lehet szeretni, illetve megoldást találni a saját problémánkra.

Mint például múltkor a nagyim problémájára is. Tudni kell róla, hogy PG gázpalackokat használ a háztartásában főzéshez, sütéshez, illetve ritkán grillezéshez, amikor mi is ott vagyunk. Viszont kicsit beteges lett az utóbbi időben. Ez abban nyilvánul meg, hogy hamarabb fárad, néha kedvtelen és nincs kedve semmihez, ezért gondoltuk, hogy több időt töltünk nála, gyakrabban megyünk át. Ez az egész családnak jót tesz egyébként, legalább együtt töltünk egy kis időt, úgyis mindenkinek az élete csak a munkából áll, így legalább tudunk egy kicsit beszélgetni is és miegymás.

Ekkor derült ki egy vasárnapi ebédnél, hogy a gázpalackok kezdenek kiürülni és nem nagyon rendelt másikat. Gondoltam, vegyük le ezt a terhet a válláról, ne kelljen ilyen kisebb-nagyobb gondokra gondolnia, ha már végre sikerült jobb kedvre derítenünk.

Utánaolvastam az interneten, és megtaláltam a gazpalackfutar.com weboldalát. Mivel nekem nem nagyon volt még gázpalackokkal dolgom, ezért elolvastam alaposan az oldalt, megnéztem közben más oldalakat is, hogy átlagosan mennyibe kerülhet egy ilyen.

Azt kell mondanom, hogy ha neked is gázpalackra van szükséged, akkor válaszd őket, mert ez éri meg a legjobban. Nemcsak a tárcádnak, hanem a lelkednek is. Ők már több, mint 17 éve foglalkoznak ezzel és szállítanak egész Budapestre és annak a 20 kilométeres körzetébe. Elég csupán telefonálnod, megbeszélned velük, mikor és hova vigyék és ők már viszik is neked. Tehát magyarán leveszik a terhet a válladról ezzel kapcsolatban.

Többféle palack is kapható náluk, nekem a PB gáz volt a fontos, hiszen a nagyinak is az kellett. Igyekeztem úgy időpontot foglalni és lebeszélni velük mindent, hogy én is ott legyek és az anyagiakat is el tudom intézni, hogy ne neki kelljen, hiszen ez e lényeg.

Szerencsére nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, úgyhogy hamar megoldódott a gond. Nagyikám nagyon örült neki, még beszerelni is be tudtuk, és plusz palackot is kapott, hogy ha kifogyna, akkor ne kelljen megint ezen aggódnunk. A cég telefonszámát megadtam a nagyimnak, hogy ha bármi van, akkor tudjon velük beszélni. Nagyon örült neki, és ennek én is örülök.

Ezért is jó, hogy ilyen közvetlen hozzáférése van az embernek mindenhez az interneten, sőt, a használata sem olyan nehéz, már próbálom egy ideje meggyőzni a nagyimat, hogy engedje, hogy megtanítsam őt használni az internetet, de még annyira nem sikerült rávennem őt. Pedig még azt is mondtam, hogy így akár ingyen is tudna beszélgetni a barátnőivel chaten keresztül, sőt, akár videotelefonhívással akkor is tudnánk beszélni, amikor éppen nem vagyunk egy helyen.

Arról nem is beszélve, hogy saját magának bármit el tudna intézni, vagy utána nézni, ha szükség van rá. Mint például ahogy a gázpalackot is megoldottam neki. Erre már kezdett még jobban ráharapni, de még mindig nem akarja megtanulni. De türelmes vagyok, nekem mindegy, majd ha szeretné, akkor állok rendelkezésére.

A gázpalackos oldalt amúgy megnézte azóta, és tetszett neki, hogy ilyen könnyen utána tudtunk olvasni mindennek.

Az oldalon – ha te is megnézed – láthatod, hogy több különböző méretű PB gázpalack között lehet választani, alatta ott van, hogy hány kilogramm és mennyibe kerül Budapesten. De ezen kívül egyébként számos más gázpalack is van náluk, így mindenki kedvére tud válogatni. Én azt tanácsolom mindenkinek, hogy ha kérdése van, vagy ugyanannyira nincs képben a dologgal, mint én, akkor csörögjön rájuk és ők biztos, hogy mindenben segíteni fognak.