Ha vállalkozásba kezdesz, akkor jobb, ha arra is felkészülsz, hogy bizony sokszor irányító szerepben kell működnöd. Erre nem mindenki alkalmas, vannak, akik egyszerűen leblokkolnak, ha túl nagy felelősség nehezedik a vállukra. Ezt én is a magam kárán tanultam meg, de most nem mennék bele hosszasan a részletekbe. A lényeg, hogy igyekeztem “okosan” csinálni a dolgokat, azaz mindent megoldani a lehető legalapvetőbb felkészültséggel, programokkal. Ingyenes e-mailező rendszert használtam, Excell táblázatban vezettem mindent, jegyzeteket írogattam, hangfelvételeket hagytam magamnak. Ez egészen odáig működött, amíg el nem kezdett rendesen beindulni a dolog, akkor viszont nagyon hamar megéreztem egy erp rendszer hiányát. Kész szerencse, hogy pont akkoriban chateltem az egyik régi barátommal, aki szintén önálló bizniszbe kezdett, és aki megmutatta, hogy ki a legjobb erp tanácsadó az országban, akihez csak fordulhatok.

Elküldött nekem egy linket ehhez az erp tanácsadó oldalához, én pedig meg voltam győződve róla, hogy ez is egy mondvacsinált szaki lesz, aki ismert pár programot, de értékeset semmit nem tudok meg tőle. Kiderült, hogy tévedtem, ugyanis eljutottam az uzletiszoftver.com oldalára, aminél felkészültebbet én még nemigen láttam a témában. Azt hittem, hogy erp tanácsadó alatt azt kell érteni, hogy valaki ténylegesen tanácsadó jelleggel lyukat beszél a hasamba, mint egy biztosítási ügynök, ehhez képest ennek a cégnek tényleg van felkészültsége! Az adatbázisukban annyiféle erp és crm rendszer található meg, hogy egyszerre fel sem fogtam az összeset. Több oldalnyi különböző programot és alkalmazást sorolnak fel, melyek mindegyike más és más típusú üzlethez és felhasználóhoz szükséges. Na, ehhez kell a szakértelem, hogy ebből ki tudd választani a megfelelőt.

De nincs a látogató magára hagyva, hiszen akkor miért is lennének ők erp tanácsadó? A lényege a munkájuknak, hogy a hozzám hasonló vállalkozók kitöltik a formulájukat, megadva az elérhetőségeit és az igényeit, ők pedig ezek alapján leszűkítik a rendszerek körét. Az eredményeiket egy félórás prezentáció keretében az érdeklődő elé tárják, és abban is rengeteg segítséget tudnak nyújtani, hogy az ügyfél megvegye az adott erp vagy crm rendszer használati és licenc jogát. Vagyis kijelenthetjük, hogy ez egy teljes körű erp tanácsadó szolgáltatás, sőt, még annál is több.

Szerintem nem kell hosszasan ecsetelnem, hogy menyire megörültem ennek. Pontosan arra volt szükségem, hogy egy professzionális erp rendszerrel egyben legyenek tartva a dolgaim, ne kelljen ezerfelé jegyzetelnem, teendőket felirkálnom, fejben tartanom, hanem egy helyen tudjak kezelni mindent, ami a vállalkozásommal kapcsolatban csak felmerülhet. Úgyhogy felvettem a kapcsolatot az uzletiszoftver.com oldalt üzemeltető csapattal, és megadtam nekik mindent, ami alapján el tudták végezni a szűkítést. Végül a találkozó során megmutatták nekem mindazokat, amik az igényeimnek megfelelnek, és lezárásképpen segítettek kiválasztani a számomra legjobbat. Így ért véget az erp tanácsadó munkája velem, legalább is egyelőre. Nem tartom kizártnak, hogy a jövőben, ha valami más egyéb programba vagy alkalmazásba szeretnék beruházni, akkor is őket fogom megkeresni, sőt, másoknak is csak javasolni fogom velük a kapcsolatfelvételt!