Egy kedves ismerősöm egy induló vállalkozás webshopjáért volt felelős. Mivel a vállalkozás tényleg fiatal volt és nem állt rendelkezésre még kellő tőke sem, ezért az egész weboldalért ő felelt. A feladati közé tartozott többet között a chat felület kezelése is, ahol az oldal látogatói feltehették a kérdéseiket a vállalat termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatban. Ezt a terhet a kezdetekben még eltudta bírni, de az idő múlásával, ahogy a weboldal egyre több érdeklődött kezdett bevonzani, úgy szaporodtak meg a kérdések a chaten keresztül. A barátom munkaidejének a jelentős részét tette már ki ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása, ami abszolút nem volt optimális a munkájának a hatékonysága szempontjából. Megpróbált a vezetőséggel is beszélni erről a gondjáról és meggyőzni őket arról, hogy szüksége lenne egy asszisztensre, aki átveszi tőle ezt a feladatot. Erre az ötletére azonban elutasítást kapott. Megpróbálta más oldalról is megközelíteni ezt a problémát és a következőre jutott: a chat felületen azért tesznek fel olyan sok kérdést, mert a weboldal egyszerűen nem szolgáltat kellő információt.

Mi lehet a válasz erre a problémára? Elsősorban a tartalommarketing. A tartalommarketinggel kapcsolatos megoldásokat megtalálhatjuk a https://keresobenelso.hu oldalán. Ezen a weboldalon keresztül egy webshop vagy bármilyen más webfelület segítséget kaphat egy profi online marketinges csapattól a tartalommal kapcsolatban. Természetesen a szolgáltatás nem csak a tartalommarketingre fókuszál, hanem kiterjed az online platformon történő marketing többi területére is.

A chat felületes történet esetében azonban a tartalommarketing került az előtérbe. A https://keresobenelso.hu segítségével hamar fényt derült arra, hogy az oldal tartalma és a szövegezése nem megfelelő. A két fő probléma az volt, hogy az oldal szövege vagy nem adott elég információt, vagy átláthatatlan volt. Azonban ez a csapat pontosan tudta, hogy hogyan kell olyan tartalmat gyártani, ami kielégíti az olvasók és érdeklődök igényeit. Amellett se menjünk el, hogy a Google kereső robotjai is díjazzák az igényes és egyedi tartalmakat a helyezéseket illetően.

Gondoljunk bele, mennyi kérdés felmerül, amikre a https://keresobenelso.hu csapata tudja a választ: milyen hosszú legyen egy adott cikk? Kiket kell megszólítani? Milyen legyen a nyelvezet, a stílus? Milyen kulcsszavakra érdemes helyezni a hangsúlyt és azokat hogyan helyezzük a szövegben? Végül tegyük fel magunkat azt a kérdést is, hogy mi alapján dönti el egy vásárló, hogy ugyanazt a terméket melyik két különböző weboldalon keresztül rendeli meg? Ez a hivatásos csapat pontosan tudja, hogy azt a weboldalt választja a potenciális ügyfél, ahol a szöveg alapján érződik, hogy foglalkoznak az adott témával és értenek a termékekhez. Ők nem csak a száraz adatokra koncentrálnak. Megalkotnak egy profi szakmai szöveget is, ami egyrészt segít abban, hogy a potenciális vásárló minden kérdésére választ kapjon, másrészt kialakít egy pozitív képet is a weboldalról és a termék forgalmazójáról. Ezekből már láthatjuk, hogy egy ilyen fontos feladatot mindenképpen érdemes erre a profi online marketinges csapatra bízni, akik már évek óta foglalkoznak ezzel. A segítségükkel úgy adhatunk át profi szakmai tudást az oldalra látogatóknak, hogy azt a témához kevésbé értők is megértsék úgy, hogy közben ne érje őket információveszteség.

Nagyon fontos az is, hogy itt lehetőség van hosszútávon is partneri kapcsolatba lépni ezzel a csapattal és több cikk megírására is szerződni velük. Ez azért fontos, mert az online tartalmat hosszútávon és folyamatosan érdemes frissíteni. Fontos szempont az is, hogy a hosszabbtávú partneri kapcsolatok esetén kedvezményeket is kaphatunk.