A barátnőm, Rita és a húga, Timi, közösen bérelnek egy kis lakást. Mostanában ritkán tudunk találkozni, mert mindketten sokat dolgozunk, így többnyire chaten keresztül tartjuk a kapcsolatot. Ez természetesen nem alkalmas komolyabb nézeteltérések megbeszélésére. Már csak azért sem, mert mindenki tudja, hogy ilyenkor a nők az összes képernyőmentést, vagy eredeti nevén screenshotot azonnal továbbküldik pár barátjuknak. A kevésbé szenzitív információk átadására ugyanakkor kitűnő megoldást.

Néhány napja rám írt Rita, hogy közeledik Timi születésnapja, de ő nem tudná hova elrejteni az ajándékát, ezért szeretné, ha én intézném a beszerzését. Vannak már olyan chat alkalmazások, ahol az üzenetek mellett pénzt is lehet küldeni, így át tudja utalni a vételárat, de sokkal egyszerűbb lesz a dolog, ha hozzám érkezik meg a megrendelt termék.

Mivel Timi mostanában egészségesebb életmódba kezdett és reggelenként futni jár, úgy gondolta Rita, hogy egy kényelmes sportcipő lenne a tökéletes ajándék. Megírta a méretet, én pedig korábban bent a cégnél hallottam már az ecipo webshopról, ami jó megoldásnak tűnt a feladat megoldásához. Fel is hívtam a kollégámat, aki onnan vásárolt. Kiderült, hogy ő a kuponkodok.hu oldalt is használta, mivel így az eredeti árnál kevesebbet kellett fizetnie. Azt ajánlotta, nézzem meg ott, hogy milyen ecipo kedvezmény van éppen.

Baromi nagy mákom volt, mivel pont kifogtam a kuponkodok.hu-n egy sportcipőkre szóló ecipo kedvezmény akciót. Nekem, mint véletlenül odatévedőnek tényleg ritka az ilyen, mivel mindig más termékeket lehet akciósan beszerezni, és amire tegnap még volt kedvezmény, elképzelhető, hogy ma már nem lesz. A profik ezért tudják, hogy érdemes minél gyakrabban látogatni a kuponkodok.hu oldalt, főleg amikor új szezon kezdődik. Itt nem is kaptam kuponkódot, amit be tudnék másolni a pénztárnál, hanem közvetlenül átirányított a weblap a leértékelésben részt vevő termékek listájára. Nagyon sok szuper női sportcipő volt közöttük, én pedig valamennyire értek is hozzá, mivel korábban én is aktívan sportoltam és versenyeztem. A márkákat elnézve és ismerve a legtöbb cipő ára valóban nagyon jónak számított. Ki is választottam hát egyet, ami szerintem passzolna Timi stílusához, és ki is fizettem az így is kedvező árat.

Szerettem volna ugyanakkor a kuponkodok.hu-n elérhető kódmásolós lehetőségeket is tesztelni, ezért úgy döntöttem, hogy veszek egy más akcióban nem szereplő csillogós női magassarkút is. Természetesen nem én fogom hordani, hanem Ritának szánom, aki egy tévéműsorban mutatott valami nagyon hasonlót az egyik sztáron, és azt mondta, nagyon szeretne egy ilyet, de fél, hogy ritkán lenne alkalma felvenni, azért pedig ennyi pénzt nem ér meg, még akkor sem, ha az utánzatok csak tizedannyiba kerülnek. Úgy gondoltam, a kuponkodok.hu ecipo kedvezmény lehetőségeinek, amelyeket a kosaramban lévő bármilyen termékek végösszegére alkalmazhatok, hála most ez a probléma is megoldódhat, és valóban nem kell majd irreálisan magas összeget fizetni egy, a sztáréhoz nagyon hasonló cipőért.

Találtam is hamar egy példányt, amelyiknek a színe és a stílusa is hasonló volt. Az ára… hát az eleinte nem tetszett, de a kuponkodok.hu kedvezmény bemásolása után már sokkal jobban nézett ki, ezért nem bántam meg egyáltalán a vásárlást.

Ezután továbbítottam a számlát a Ritának chaten Timi cipőjéről, aki egy döbbent emoji fejjel reagált. Csak ennyi, egy viszonylag ismert márkájú cipőért? Pedig az igazi meglepetést még nem is mondtam neki!