Annyit internetezek mostanában, hogy nem meglepő módon az egyik barátnőm fürdőszoba felújításához is innen szedtem ihletet. Megkért, hogy segítsek neki a felújításban, de mivel egyikünk sem jártas ebben, internetes segítséget kértünk. Egy fórumon tettük fel a kérdést, és jött is rengeteg válasz. A fürdőszoba felújításhoz a legnagyobb segítséget pedig itt találtuk meg.

A furdoszobaotletek.hu összeszedi, hogy milyen sorrendben érdemes a felújítással haladni. Persze, amire nincsen szükségünk, azt csak át kell ugranunk. De szerintem alapnak nagyon jó. Rengeteg hasznos tippet lehet olvasni itt arról, hogy hogyan érdemes berendeznünk a fürdőszobánkat úgy, hogy az divatos és modern legyen, de mellette megtartsa a fürdőszoba funkcióját is. Az a legnehezebb szerintem, hogy mindennek helyet kell találni.

Az én fürdőszobámban például rengeteg minden van. A félig teli flakonok, a sosem használt testápolók és hajformázóktól el sem lehet férni. Nem akartuk hogy a barátnőm is ilyen gondokkal küzdjön, ezért az Ő esetében nagyon nagy hangsúlyt fektettünk a tárolókra.

Most vettek egy lakást, amiben szinte mindent ki kell cserélniük, ezért nagy mozgásterünk volt a fürdőszobát illetően.

Egy olyan modern, divatos fürdőt szerettünk volna kialakítani, mint amilyeneket a furdoszobaotletek.hu oldalon is láttunk. Van egy csomó kép, amiből ihletet lehet meríteni a hasznos tanácsok mellett is.

Írtunk egy listát azokról a változtatásokról, amiket mindenképpen el szerettünk volna végezni a fürdőszobában, majd ezeken mentünk végig. Először egy új kádat vettünk, majd kiválasztottunk a csempe és a járólap, a fal színét is. Mikor ezzel megvoltunk, ezeket beszereltettük, hiszen a kád végleges helye alapvetően meghatározza azt, hogy mi mást tudunk még a fürdőbe tenni. ezek után kiválasztottunk egy beépített mosdót, mert az alatt sok a hely, és a törölközőket, a ritkábban használt dolgokat oda be is tudjuk tenni.

A vizesblokk ezzel meg is volt, a WC-t nem szerette volna a fürdőbe tenni, annak külön helye van a lakásban.

Miután ezekkel megvoltunk, jöhetett a sokkal élvezetesebb rész, ugyanis végre elkezdhettük berendezi. Alaposan át kellett gondolnunk, hogy melyik polcfajta vagy melyik szekrény illik a fürdőbe de végül a cikkek elolvasása után sikerült kiválasztanunk. Jó, hogy itt összeszedik a bútorok előnyeit és hátrányait, így nem hagytunk semmit sem figyelmen kívül.

Az utolsó simítások után pedig elmentünk végre fürdőszoba szőnyeget venni. Valamiért az tűnt logikusnak, hogy ez legyen az utolsó lépés. Hiszen arra tulajdonképpen csak akkor van szükség, hogyha már ténylegesen használjuk a fürdőt. Megvédi a talpunkat a hidegtől, és ha a megfelelő anyagot választjuk, akkor a baleseteket is megelőzhetjük vele. Sajnos nekem már volt szerencsém elcsúszni a vizes csempén, senkinek sem kívánom azt.

A lila különböző árnyalatait választottuk alapul a fürdőbe, ehhez választottunk szőnyeget is. Minden bútor fehér, a csempék világos lilák, az eredmény nagyon szép lett.

Jó, hogy az interneten, a fórumokon és a különböző honlapokon akár még a fürdőszoba felújításhoz is kaphatunk tanácsokat. Ha nem lenne az internet, akkor azt hiszem sok kezdő hibába beleestünk volna, de így megmenekültünk sok stressztől, a felújítás teljesen rendben zajlott. Ezen kicsit én is felbátorodtam.

Ki tudja, talán legközelebb már a saját fürdőszobánkat fogom felújítani? Az biztos, hogy ráférne, és most már gyakorlatom is van benne valamennyi. Ráadásul azon az oldalon nagyon sok olyan tippet láttam, ami az én fürdőmben is kifejezetten jól mutatna. De először talán azzal kezdek, hogy mindent kidobok, amit nem használok, kiürítem a félig teli flakonokat, azzal is nagyon sok helyet fogok nyerni. Aztán majd meglátjuk, mit hoz még a jövő.