Az elmúlt két évtizedben a kommunikációnk nagyon megváltozott. Ezt nagy általánosságban mondom, mivel a világ java része már rendelkezik interneteléréssel és okos telefonnal, amin keresztül a nonverbális kommunikáció az uralkodó (nyilván a videó chattől eltekintve). És nem csak barátokkal, a családdal és munkatársakkal tudunk könnyedén és gyorsan kommunikálni különböző chatfelületeken keresztül, hanem egyre több weboldal is alkalmazza a chates ügyfélszolgálatot, ahol a vásárló a weboldalon keresgélve egy oldalsávban bármilyen kérdését, vagy észrevételét megírhatja, és arra jó esetben rövid időn belül, még ameddig az oldalon keresgél, választ is kap. Kis és nagyvállalatok is alkalmazzák ezt a módszert. Az egyik közeli barátnőm például éppen egy nagyobb elektronikai áruház weboldalán viszi a chates ügyfélszolgálatot. Általában, ha egy oldalon látom ezt a funkciót, egyből nagyobb bizalommal fordulnék hozzájuk, mert ez azt mutatja, hogy foglalkoznak a vásárlóikkal, és mindig jelen vannak azért, hogy minél gyorsabb választ kaphassak.

A minap ráakadtam a https://www.humanityaruhaz.hu/kategoria/100__tisztasagu_termeszetes_illoolajok_0.html weboldalra. Nagyon szimpatikusan voltak a termékeik, bőséges, igényes leírásokkal, és aztán, amikor megláttam, hogy náluk is elérhető a chat funkció, egyre biztosabb voltam benne, hogy erről az oldalról szívesen rendelnék, mivel a megrendelés leadása után nem fognak eltűnni.

Mindig is érdekelt, hogy hogyan készíthetném el otthon a saját kozmetikumaimat és tisztítószereimet. A https://www.humanityaruhaz.hu/kategoria/100__tisztasagu_termeszetes_illoolajok_0.html weboldalon ráadásul nem csak tökéletes tisztaságú, minőségi illóolajokat találtam meg ehhez, hanem egyéb más felhasználási, alkalmazási módokat is és rengeteg receptet is felfedeztem. A választék rendkívül széles, ráadásul többféle mennyiségben, 10, 50 és 100 ml-es kiszerelésben is elérhetőek az olajok. Az illóolajok mellett illatolajokat is forgalmaznak, ami tökéletes lesz a házi szappankészítéshez, illetve a kencéimet is nem csak egészségessé, hanem illatossá is tehetem velük.

Végül úgy döntöttem, hogy a saját teafa olajas öblítőmet, és a törökrózsás testápolómat is az oldalon található recept alapján fogom elkészíteni. A teafa csodás fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatással bír, a 100% tisztaságú törökországi rózsa olaja pedig bőrnyugtató hatású, ráadásul az izomgörcsöket is enyhíti és az illatának köszönhetően még idegnyugtató hatása is van, számos egyéb mellett. És igen, ezeket mind a Humanity áruház által tudtam meg.

Örömmel láttam, hogy a webshopon nem csak a szükséges olajokat és növényi vajakat, növényi szárítmányokat tudom megtalálni, amelyekből kozmetikumokat kreálhatok, hanem még az ehhez szükséges eszközöket is meg tudom rendelni az oldalról. Forgalmaznak ugyanis változatos mintázatú szilikon formákat a szappanok, testvajak és masszázstömbök kiöntéséhez, és ezen felül még tégelyeket és flakonokat is, amelyekbe a testápolót, vagy folyékony szappant, vagy a tusfürdőt tudom tölteni. És mivel mindenre gondolnak, a szappankészítéshez még szappan szeletelőt és kötényt is árulnak. Mivel a forró anyagok, vagy gőz veszélyeztethetnek minket a házi szerek elkészítése közben, még védőszemüveg is elérhető a webshopon.
Annak pedig, aki nem szeret az interneten recepteket olvasgatni, könyv formátumban is elérhetőek a szappankészítéshez, természetes kozmetikumok készítéséhez és környezetbarát életmód folyatásához segítséget nyújtó könyvek.

Végül összeállítottam egy nagyobb kosarat, amivel hónapokra elláthatom magamat természetes, növényi kényeztetéssel. Bevásárlok kakaóvajból és natúr shea vajból a testápolóim elkészítéséhez, valamint rózsa, teafa, levendula és édes narancs illóolajokból, amit megfejelek gránátalma, erdei gyümölcs, és gyöngyvirág illatolajokkal, hogy változatos illat kavalkádot érjek el. Azért pedig, hogy a házi szappanom gyengéd bőrradírként is működhessen, rendelek majd szárított levendula virágzatot, ami a szappanból kiolvadva a bőrön eldörzsölhető lesz. Ajándékba is tervezek adni egy barátomnak a szappanomból, így azért, hogy minél szebben tudjam majd elvágni a tömböt, szappanszeletelőt is rendelek.
Azért pedig, hogy ne csak külsőleg működjön az egészségmegőrzés, E és F vitamint is beszerzek majd, amit szintén megtaláltam az oldalon. A szállítás maga szintén csak 1-2 napot vesz igénybe, így már a hét végén belevethetem magamat a kísérletezésbe. Már alig várom!