Az internet manapság már teljesen normális dolognak számít, minden háztartásban van legalább egy számítógép, ha nem több. Ott vannak az okostelefonok, amik nem csak a fiatalok kezében látható a nap 24 órájában, de már az idősebb korosztályéban is.

Arról nem is beszélve, hogy a fizikai munkán kívül , lassan már nem tudok olyan munkát mondani, amihez ne kellene számítógép, internet hozzáférés és különböző eszközök.

Én még az a korosztály vagyok, akinél gyerekként ez még csak egy álom volt, hogy ennyire mindennapos és természetes dolog lesz az internet és a számítógép, azonban akkor már elkezdték az iskolában is tanítani az informatikát 5. osztálytól.

Teljesen más az életünk most, mint mondjuk, 50 évvel ezelőtt. Most már megállás nélkül, nonstop tud mindenki mindenkivel beszélni, chatelni, tartani a kapcsolatot. De nem csak a chatelés a lényeg benne, hanem az is, hogy az internet segítségével már szinte mindenre akár pár kattintással megtalálja az ember a választ.

Ez is volt nálunk is, mikor a párom úgy döntött, hogy a céget alapít és székhelyszolgáltatásra is szüksége lenne, egy cégre, valakire, aki tud neki ebben segíteni. Hiszen ő sem tudhat mindent, van, amiben bizony segítségre van szükség.

szélhelyszolgáltatás a topcegalapitas.eu weboldalt fenntartó, Gross Office Kft szolgáltatásai között is megtalálható. Náluk létezik székhelyszolgáltatás Budapesten és Újlengyelben is. Utóbbinál fel is van tüntetve a honlapon, hogy IPA-mentes.

Amit tartalmaz a szolgáltatás, azt mind megtalálni a honlapon részletesen, de néhányat közülük, azért megemlítenék. Ilyen például a székhely címének biztosítása a dokumentumokon, partnerek, cégbíróság vonatkoztatásában, levelek átvétele és szkennelése, majd azok továbbküldése. Tárgyalások intézése, azokhoz a hely biztosítása, esetleges hatóságok fogadása és intézkedéseik tűrése és még sorolhatnám. Furcsán hangzik elsőre, viszont ilyesmire tényleg szükség van, ha a székhelyszolgáltatást a cégednek más végzi.

Az oldalon még arról is szó van, hogy mik az előnyei az iparűzési adó mentes székhelyszolgáltatásnak. Erről se tudtam semmit, szóval tök jó, hogy ezt is részletesen elmagyarázzák. Újlengyelben például nincsen IPA, tehát azok a cégek, akiknek a székhelye ott van, azoknak nem kell ezt az adót fizetni.

Ami nagyon tetszett, hogy az oldalon van egy visszaszámláló, ami azt mutatja, hogy hány nap van még a következő IPA befizetéséig. És itt pont arra sarkallják az embert, hogy ne fizesse ki ezt az összeget, ha nem muszáj, inkább váltson rögtön székhelyáttételre – ez esetben ugye Újlengyel lenne a cím.

Persze van arra is lehetőség, ha valaki inkább Budapesten tartaná a székhelyét, az oldalon az is le van írva, hogy ennek is van bizony számos előnye, például az, hogy nagyobb presztízst mutat az ügyfelek felé. Aztán, hogy ezt ki hogyan gondolja, az már más tészta, de biztos van benne ráció, elvégre ők értenek a témához.

szélhelyszolgáltatás

Érdekes, mennyi minden van a nagyvilágban, amiről az embernek fogalma sincs. Mert hát valljuk be az őszintét, normál, átlagemberek nem biztos, hogy nap, mint nap azzal foglalkoznak, hogyan kell céget alapítani, vagy a cégnek áttenni a székhelyét egy másik címre.

Éppen ezért gondolom, hogy ilyen szempontból az internet nagyon jó hatással van mindenkire, mert tudjuk magunkat fejleszteni, tanítani, láthatjuk, mi történik a nagy világban, új dolgokkal ismerkedhetünk meg,ráadásul még a kapcsolatot is tudjuk tartani egymással. Csupa izgalom!

Úgyhogy mi is megtaláltuk a neten ugyebár ezt a céget,és rájöttünk a párommal, hogy sokkal egyszerűbb, ha inkább rájuk bízza ezt a dolgot és addig inkább foglalkozik mással, így tuti biztos, hogy a székhelyével, mármint a cég székhelyével, nem lesznek gondok.