Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem már nagyon sokat segítettek az internet emberei. Persze nagyon oda kell figyelni, mert előfordulhatnak csalások, hazugságok, és rengeteg hamis információ is terjed a neten. Arról nem is beszélve, hogy ha itt kérünk tanácsot, számítanunk kell arra, hogy rögtön meg fognak jelenni a trollok is. Nekik nem az a céljuk, hogy tanácsot adjanak, hanem hogy kifigurázzanak, becsapjanak vagy hasonlók. Ami bizonyos esetekben nagyon vicces helyzetekhez is vezethet, azonban amikor valakinek éppen nehéz helyzetben van szüksége segítségre, biztos vagyok benne, hogy nem találja ezeket olyan humorosnak. Én viszonylag sok időt töltök a neten, és számos online barátom is van. Arra azonban mindig figyelek, hogy ne automata chatben tegyem fel a kérdéseimet, és ne ilyenekkel kezdeményezzek beszélgetést. Ha választhatok élő embereket is, miért keresném helyette egy gép társaságát?!

Amikor ki kellett cserélni a lakásunkban a klímát, akkor is az internet népéhez fordultam ötletekért. Meglepően sok hasznos választ kaptam, többek között ekkor szereztem tudomást a Paco Haus weboldaláról is.

Ezen a felületen számos különböző klíma berendezés és hőszivattyú érhető el. Megrendelhetők, és emellett az árak a beszerelés díját is tartalmazzák. Természetesen, mint ahogy minden esetben, felmerülhetnek plusz költségek a szereléskor, ezekre azonban már a honlapon felhívják a figyelmet. Így elkerülhető az a kellemetlen eset, hogy a helyszínen derüljenek ki újabb fizetendő összegek és ezek meglepetésként érjenek minket.

A webshop kategóriák között találhatunk többféle típusú klímát: ilyen például a gree klima, az aux, a toshiba, a panasonic, vagy a fisher klíma. Továbbá hőszivattyúk, fűtőpanelek, fűtőszőnyeg, termosztát, fűtőfilm és kiegészítők is elérhetőek.

A gree klima gyártója a világon az egyik vezető klíma márka. A pacohaus.hu-n van lehetőség comfort, dark, amber royal, vagy smart típusú berendezés vásárlására. Mindegyik más és más előnyökkel rendelkezik, ezért biztos hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

Én a weboldal nézegetése közben a Gree Comfort X elnevezésű klímát nyitottam meg, és vettem szemügyre részletesebben. Ez egy lakkossági kivitelű berendezés, A++ enegiaosztályba tartozik, a zajszintje 36-46 DB. Amikor lakásba vásárlunk klímát, a hatékonyság mellett fontos szempont a csendesség is. Egyrészt a belső terek is lényegesen kisebbek és közelebb helyezkednek el egymáshoz, mint mondjuk egy kertes ház esetében. Ezért ha zajos az eszköz, az sokkal zavaróbb lehet egy kisebb lakásban. Valamint tekintettel kell lenni a szomszédokra is, akik egy társasházban lényegesen közelebb vannak hozzánk, így akár a legkisebb hanghatások is problémát jelenthetnek.

A Comfort X gree klima wi-fi vezérléssel irányítható, hűtésre és fűtésre egyaránt használható, a ventilátor sebessége állítható. A legtöbb dolgot távirányítóval is szabályozhatjuk. A kivitelezésnél a külső megjelenésre is figyeltek. Bár ez sokkal kevésbé lényeges, mint a működés minősége, mégsem elhanyagolható szempont. Az elektromos eszközök és berendezések ugyanúgy a lakás részei, mint a bútorok. Minden nap látjuk őket, teljesen beépülnek a belső tér látványába. Éppen ezért sokat számít, hogy a klímánk esztétikus-e.

Lent a weboldal alján láttam, hogy regisztrációra is van lehetőség, továbbá itt találjuk a kosarat, a részletes keresést, az általános szerződési feltételeket, valamint az adatkezelési tájékoztatót. Ha az “Információk” címet nyitjuk meg, a cég adatait és elérhetőségeit láthatjuk.