Még fiatal kis süldő koromban állandóan a telefonomon lógtam. Kezdetben sms-en és mms-en keresztül kommunikáltunk a barátaimmal. Emlékszem, mindig nagyon gondosan ügyeltem a karakterszámra, hogy egyszerre csak egy sms-t küldjek, mert általában mindig nagyon magas volt hónap végén a telefonszámlám. Mms-t pedig tényleg csak akkor küldtem, ha kihagyhatatlan volt és feltétlenül muszáj. De aztán szerencsére jöttek az én és a szüleim pénztárcáját is megmentő találmányok a közösségi oldalak és a chat felületeik.

Még a középiskola elején nagyon aktívan küldözgettük az üzeneteket egymásnak órákon, és órákon kívül is természetesen. De ma már egyáltalán nem pötyögök annyit, mint korábban, mert most már valahogy sokkal szívesebben beszélem meg személyesen a dolgokat. Jó persze, vannak kivételek, amikor valami hirtelen, sürgős dolog van, vagy valami olyan történik, ami nem tűr halasztást és azonnal el kell mesélni.

Így volt ez akkor is, amikor hosszú percekig lógtam az egyik közösségi oldal üzenetváltó felületén, mert az egyik jó barátomnak sürgősen segítségre volt szüksége. Egészen pontosán dugulásos problémák léptek fel nála a lefolyójában, emiatt pedig vízvezeték szerelőre volt szüksége.

Segítettem is neki a keresésben, és így találtuk meg a vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas weboldalát, amiből egyébként kiderült, hogy egy nagyon gyors megoldást is kínálnak, még pedig úgy, hogy ha szükséges, akkor akár egy óra alatt is a helyszínen tudnak lenni Pest megyén belül, amibe természetesen Budapest minden kerülete is beletartozik.

Azt mondta a barátnőm, hogy nem volt olyan nagy a baj, ezért öntött egy kis lefolyótisztítót meg duguláselhárító szert a lefolyóba, amitől aztán katasztrofális lett a helyzet, és az említett weboldalról ki is derült, hogy miért. Ugyanis ezekkel a szerekkel sok esetben csak nagyobb kárt lehet okozni annál, mint ami eredetileg fennállt, mer a lúgos állagának köszönhetően még nagyobb dugulást is okozhat. De sebaj, legalább már ezt is tudjuk, hogy ezeket a szereket inkább megelőzésre érdemes használni, nem pedig egy fennálló dugulás oldására.

Az is szerepelt a vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas honlapján, hogy milyen módszerekkel végzik a duguláselhárítást, ami azért is szimpatikus, mert ezekből az apróságokból látszik, hogy valódi szakemberek dolgoznak ennél a cégnél. És az is egyértelművé válik, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy megoldják a problémát, mert több megoldással is rendelkeznek, és ha az egyik nem hoz eredményt, akkor sem adják fel, mert vannak még lehetőségek. Sajnos találkoztam már olyan szakemberrel, aki ránézésre azt mondta, hogy nem tudja megcsinálni az adott dolgot, anélkül, hogy megpróbálta volna, vagy javasolt volna valamit.

Miután ez a jó barátom felhívta a szerelőket, azonnal írt is nekem ugye a chaten, hogy már a telefonbeszélgetés alapján meg tudták neki mondani, hogy mi lehet a probléma, és még azt is, hogy a lefolyón belül nagy valószínűséggel hol. És hát teljesen le volt döbbenve, hogy léteznek még ennyire nagy szaktudással bíró, precíz szakemberek, akik már pár mondatból is tudják a megoldást a problémára, ráadásul anélkül, hogy látták és megvizsgálták volna a lefolyót.

A végén elmesélte nekem, hogy valóban kimentek hozzá a hívástól számított egy órán belül, és azt is, hogy nagyon elégedett volt a munkájukkal. Olyannyira, hogy megfogadta, hogy csak őket fogja hívni az ilyen jellegű problémákkal, sőt, még az Érden lakó anyukájához is ki fogja hívni őket, mert ott a gázkazánnal akadnak problémák, és a vizgazfutesszerelo24.hu – nál ezzel is foglalkoznak többek között.