Tudjátok, miért szeretek anonim módon chatelni? Rengeteg dologra rá lehet így jönni, nagyon jó beszélgetésekbe lehet becsatlakozni, akár könnyedebb témáktól kezdve, politikai témákon vagy művészeti témákon át. Néhány hónapja pedig egy plasztikai sebészettel kapcsolatos beszélgetésbe sikerült belecsöppennem. Ez azért is volt érdekes számomra, mert nagyon sokszor kerestem plasztikai sebészt, ugyanis szerettem volna a karomnál kialakult felesleges bőrt eltávolíttatni, de soha nem voltam eléggé bátor ahhoz, hogy ebbe belevágjak, főleg úgy, hogy nem tudtam eldönteni, hogy melyik plasztikai sebészt érdemes választani. Ebből a beszélgetésből kiderült, hogy Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész lesz az én emberem, ugyanis többen is megnevezték őt a beszélgetés alkalmával. Volt, akinek mellnagyobbítást végzett, másnak pedig zsírleszívást, és volt olyan, akinek combplasztikát hajtott végre. A beszélgetésbe becsatlakozva megtudtam, hogy karplasztikával is foglalkozik. Elküldték nekem a weboldalának a címét, ahonnan még több információra szert tettem. Az oldalon keresztül megtudhattam azt is, hogy milyen esetekben javasolt a karplasztika, milyen stádiumai és javallatok vannak kar deformitás esetén, illetve, hogy melyek azok az esetek, amikor nem javasolt a karplasztika. Ilyen például az érrendszeri betegségek, az autoimmun betegségek és néhány további betegség mellett képzeljétek el, hogy a dohányzás is szerepelt az ellenjavallatok között. Már ezért megérte olvasni a weboldalt, néhány perc alatt rengeteg új ismeretre tettem szert.

Az oldalon lévő leírásokból megtudtam azt is, hogy a műtét előtt milyen vizsgálatokra van szükség, illetve, hogy milyen típusú műtétek jöhetnek számításba karplasztika esetén. Több stádium is létezik, az pedig, hogy melyikre van szükség attól is függ, hogy van-e szükség zsírleszívásra vagy elegendő csak a bőr lógását korrigálni. Vannak olyan karplasztikai műtétek, ami helyi érzéstelenítéssel, nyugtató adásával történnek, és van olyan stádium is, amihez már az altatásra szükséges. Ahogy említettem, már a weboldal olvasása is nagyon pozitív volt, ennyi mindent még soha nem olvastam a karplasztikáról.

A chaten elhangzott pozitív vélemények és a szakmai anyagokkal felturbózott weboldal meglátogatása után úgy döntöttem, hogy kérek időpontot egy konzultációra. Azt kell mondanom, hogy nem kellett csalódnom! A konzultáción részletes tájékoztatást kaptam a teljes karplasztikával kapcsolatban. Kiderült az is, hogy nekem melyik műtéti megoldásra van szükségem, már az első alkalommal megkezdték a lelki felkészítést is a műtéttel kapcsolatban, arról is szó eset, hogy mire kell majd számítanom, valamint az utókezelésről is kaptam információkat, és a gyógyulás folyamata is szóba került. Nem gondoltam volna, hogy egy konzultáción ennyi mindent meg lehet tudni, és, hogy már egy alkalommal kialakulhat az a bizalom egy orvossal, aminek köszönhetően félelem nélkül bólintottam rá a beavatkozásra.

Az épületbe belépve nagyon kedves fogadtatásban volt részem, valamint a doktor úrral folytatott beszélgetés során is azt tapasztaltam, hogy egy hozzáértő orvossal van dolgom, akinek nagyon fontosak a betegek, és lelkiismeretesen áll hozzájuk. A rendelő felszereltségét még kiemelném, kiváló körülmények fogadtak már a konzultáció során is. A műtétre is egy teljesen felszerelt műtőben került sor. A Doktor Úr mellett a többiek is igazán kedvesek voltak velem, már az első pillanattól kezdve éreztem, hogy itt velem tényleg törődni fognak. Abban teljesen biztos vagyok, hogy ha bármikor plasztikai beavatkozásra adnám ismét a fejemet, akkor Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebészhez fordulnék ismét. Kétség sem férhet ehhez.