Mit ne mondjak, a chatről és a különböző üzenetküldési felületekről elég erősen megoszlanak a vélemények, de ez a helyzet gyakorlatilag azóta, hogy bejöttek az első ilyen rendszerek. Szerintem a chat felületek borzasztóan hasznosak tudnak lenni, de hozzá kell tenni, hogy valóban vannak rejtett veszélyei. Személyi jogok, adatvédelmi nehézségek, függőség, személyes kapcsolatok csökkenése, elidegenedés… mindben van sajnos ráció, így fontos odafigyelnünk arra, hogy ne essünk túlzásokba és ne tűnjünk teljesen más személyiségnek, mint a való életben, csak azért, mert nem személyes kommunikációról van szó. Persze a hasznuk is megvan, hiszen kötetlenül tudunk térben diskurálni és fel is gyorsíthatja a beszélgetést, például nagyon jó, ha nem tudunk telefonálni, de gyors segítségre van szükségünk vagy valamilyen linket szeretnénk eljuttatni a másikhoz – ezeket diktálni például nem túlzottan célszerű, ha érted, mire is gondolok egészen pontosan. Szóval szerintem a chat felületek nagyon jók, de például a gyerekeknél egészen biztos, hogy korlátoznám a használatukat.

Viszont nagyon nagy segítséget jelentett, amikor új terepfutócipő webshop után kellett néznem és egy barátnőm átdobta ezt az elképesztően szuper linket! Ez konkrétan nem is egy webáruház, hanem annál sokkal több. Borzasztóan hasznos lehet, főleg akkor, ha még bizonytalan vagy abban, hogy pontosan milyen márkájú és típusú cipőt szeretnél beszerezni – hiszen az oldal nem egy vásárlási felületet biztosít az érdeklődők számára, hanem elképesztő mennyiségű futócipő pontos paramétereit nézheted meg véleményekkel együtt! De nem csupán egyszerű szöveges értékelésekről beszélek, hanem számba veszik a legfontosabb vásárlási szempontokat és ezekre minden cipő kap pontot egy 10-es skálán, ebbe az ár-érték arány is beletartozik, illetve szövegesen összegzésre is kerülnek egy-egy termék előnyei és hátrányai, ezzel is segítve a lehető legokosabb választást.

Viszont tudjuk, hogy bármit is vásárolunk, nem csupán a termék minősége számít, hiszen azt ki is kell fizetni. A weboldal ebben is hatalmas segítséget nyúlt a terepfutócipő webshopok tekintetében! Összegyűjtésre kerül egy-egy cipő termék oldalán az is, hogy aktuálisan hol beszerezhető – és hogy mennyiért. Egyrészt áttekintheted egy listán belül, hogy honnan lehet a leggazdaságosabb aktuálisan beszerezni, másrészt pedig láthatsz egy összesítő grafikont is a cipő elmúlt hónapokban tapasztalt átlagáráról, illetve annak változásáról – így, ha nem sürgős és a grafikon csökkenő tendenciát mutat, akár várhatsz is egy kicsit, hátha még lejjebb fog menni az ára a későbbiekben.

Ha inkább még figyelnéd egy kicsit az “eseményeket”, érdemes nagyjából hetente visszanézni. Már csak azért is, mert a rendszer hetente kerül frissítésre és aktualizálódnak az adatok, így szinte mindig meglehetősen naprakész infókat láthatsz a termékekről, mind árban, elérhetőségben, mind a véleményeket tekintve, ezáltal mindig egy friss adatbázissal találkozol, ahonnan bátran válogathatsz.

Ha pedig még nem vagy annyira ismerős a terepfutócipők világában, egy rövid segédletet is kapsz a linkelt oldal alján, amely egy kicsit eligazít ezen terület fogalmainak útvesztőjében is – például arról, hogy mi az a sziklavédelem vagy éppen a beszóródás védelem. Amikor én rátaláltam barátnőmnek hála erre az oldalra a sok terepfutócipő webshop keresgélés helyett, nagyon megörültem és bátran használom, plusz ajánlom is bármikor bármely érdeklődő ismerősömnek. Amennyiben neked is az a célod, hogy ár-érték arányban a legjobb futócipőt vásárold meg minél egyszerűbben, látogasd meg te is az oldalt!

terepfutócipő webshop