Sok szülő tanácstalanul áll az élet kihívásai elé, amikor megszületik a kisbabája, és én sem voltam másképp ezzel. Persze van családi segítség, azonban vannak olyan dolgok, melyekkel kapcsolatban jó egy kicsit más véleményt is meghallgatni. Ilyen a fogzás is.

Több anyukás csoportban is benne vagyok, és az egyik ilyenben ajánlották az imaginebaby.hu rágómakikat. Az egyik anyukával el is kezdtem csetelni privátban, és teljesen meg volt elégedve, azt mondta, hogy a babája is imádja ezt a makit és nagyon jó szívvel ajánlja mindenkinek azóta is.

Jómagam is sok fogzással kapcsolatos cikket elolvastam már a témában, és úgy éreztem, hogy kellőképp felkészültem erre a nem is olyan rövid időszakra. Például tudtam, hogy milyen jót teszek azzal, ha valamilyen hideg kanalat vagy egyéb tárgyat teszek a baba ínyére, vagy akár egy egyszerű masszázs is mekkora segítség.

Olvastam arról is, hogy amint a babának megjelennek a fogai, ideje megismertetni vele a fogkefét. Erre egyébként felkészít az imaginebaby.hu rágómakija is, hisz olyan motorikus képességeket fejleszt, melyek segítséget nyújtanak majd a későbbiekben a fogkefe fogásához. Fontos, hogy olyan fogkefét használjunk, melynek puha sörtéi és kis feje van, és ami kényelmesen elfér a baba szájában, de ugyanakkor elég hosszú a szára ahhoz, hogy könnyen lehessen irányítani. A kisbabák számára egyébként napi két fogmosás ajánlott.

imaginebaby.hu

Azzal kapcsolatban megoszlanak a vélemények, hogy mikortól használjunk fogkrémet, egyesek úgy vélik, hogy kezdetben erre semmi szükség, elég csak megnedvesíteni a kefét és etetés után megtisztítani a fogakat. Ezzel kapcsolatban érdemes szerintem kikérni a gyermekfogorvos véleményét. Ami biztos, hogy ha fogkrémet használunk, az ne a felnőtteknek szánt fogkrém legyen, vannak kifejezetten babafogkrémek.

Fontos az is, hogy ha a baba a fogzás miatt nehezen alszik el éjszaka, akkor próbáljunk meg fenntartani egy rendszeres rutint, ami a nyugodt környezet biztosításával jelzi, hogy eljött az alvás ideje. Megpróbálhatjuk ezt úgy, hogy halkan éneklünk, miközben ringatjuk a babát, hogy megnyugtassuk a fogzás alatt.

A fogzás időszaka alatt pedig igen nagy segítséget jelent az imaginebaby.hu rágómakija, ami többféle vidám színben kapható. Ez a maki vicces kinézetével biztosan elvarázsolja a gyerekeket. Segít a fájdalomcsillapításban a fogzás alatt és eközben fejleszti a baba motorikus képességeit is. A fején lévő puha dudorok is nagy segítséget jelentenek, ezeket például különböző fájdalomcsillapító gélekkel bekenve segíteni tudunk a babának a krémek hatékonyabb eloszlásában. Higiénikus mód ez erre, és így közvetlenül el tud jutni a fájdalom forrásához. A makik mosogatógépben is moshatók és sterilizálógépben is tisztíthatók. Kiváló minőséget képviselnek, három hónapos kortól egész hároméves korig használhatók. A kis makik 10,5 centiméter magasak és BPA mentes anyagokból készültek, FDA és CE tanúsítvánnyal is rendelkeznek.

Az imaginebaby.hu kínálatában többféle rágómakit is találunk, köztük a táncoló kis makikat, melyek szintén nagy segítséget jelentenek a fogzás során. Az imaginebaby.hu számos más babás holmis is kínál. Például ajándék boxokat, így aki ajándékot keres, annak is érdemes itt szétnéznie. Hasznos és maga minőségű dolgokat talál itt, ajándékszetteket, makiláncokat, különböző fürdős játékokat és szetteket, cumikat, mobil bilit, napszemüvegeket, a sort pedig lehetne még folytatni. Az imaginebaby.hu kínálatában kiváló minőséget találunk tehát, melyet online meg tudunk rendelni és kártyával ki is tudunk fizetni.

Nagyon örülök annak, hogy így, a cseten keresztül találtam rá erre a honlapra, és nagyon jó volt az ajánlásokat is olvasni. Ezért is szeretem ezeket az anyukás csoportokat, mert így ismeretlenül is nagyon sokat tudunk segíteni egymásnak. És ehhez nem is kell sok minden. Egy telefon, egy tablet, laptop. Valami, amin internetezni tudunk. És persze a jószándék, ami szerintem sok emberben megvan. Legalábbis én ezt tapasztalom a csoportokban is, hogy mindenki segíteni akar a másiknak. Ha tudok, én is pontosan ezt teszem, hisz mindez a kölcsönösség elvén működik. Így találtam rá a rágómakikra is.