Nem olyan régen egy online chat fórumon megismerkedtem egy szlovákiai magyar lánnyal, Rebekával, akivel azóta szinte nap mint nap beszélünk. Egyfajta online barátnők lettünk, és bár még sosem találkoztunk élőben, mégis egyből megtaláltuk a közös hangot. Mind a ketten szeretünk kirándulni, én pedig már régóta vágytam arra, hogy eljussak túrázni Szlovákiába. Ezért ő adott nekem tippeket látnivalókkal kapcsolatban a Csallóköz területén. Felhívta a figyelmemet egy weboldalra is, ahol számos előre összeállított csallóközi túraútvonal is található. Ez az oldal a cultractive.eu volt.

Ez az oldal azért is nagyon szuper, mert nem csak a Csallóköz, hanem a Szigetköz területén is számos remek túralehetőséget kínál. A Cultractive egyébként egy győri cég, tehát nem véletlenül szakosodtak pont a kisalföldi túrázásra. Nagyon igényesen összeállított túrákat találhatunk az oldalon, ahol az állomásokról is találhatunk érdekes infókat. Emellett a túra nehézségi foka, hossza, időtartama, sőt még a lehetséges szintkülönbségek is fel vannak tüntetve, hogy senkit se érjen meglepetés a túra alatt.

A számomra legszimpatikusabb csallóközi Cultractive túra a Komáron-Dunaszerdahely távot öleli fel. Ez egy kb. 60 kilométer hosszú út, ami akár biciklivel is megtehető, közepes nehézségű útvonal. Nincs mese, nyáron benevezek erre a túrára, az biztos! Addig is viszont, amíg végre megnyitnak a határok, a Szigetköz gyönyörű vidékein is kirándulhatok, melyhez szintén a Cultractive-től kaphatok tippeket.

Fellelhetők ajánlatok gyalogos túrákra, városnéző túrákra, biciklis és vízi túrákra. De aki maga szeretné megtervezni az útvonalat, az oldalon található túratervező alkalmazás segítségével ezt is megteheti.

A túraútvonalakon felül egyébként az oldalon böngészhetünk még rendezvényeket is aszerint, hogy kültéri, beltéri, családbarát, vagy ingyenes programra vágyunk. De ugyanígy kereshetünk rá egyes látnivalókra is. Annyi jó tippet és ötletet találtam az oldalon, hogy szerintem hamarosan egy hosszú hétvégét el fogok tölteni Győr környékén kirándulgatva.

Nagyon hálás vagyok Rebekának, hogy megismertetett a Csallóköz látványosságaival és a Cultractive oldalával. Ki hitte volna, hogy mennyi mindenre lehet jó egy chatszoba?