Manapság egyre több automata chat jelenik meg különböző weboldalakon. Ezek többnyire nagyon hasznosak, mert sokszor meg tudják válaszolni a kérdéseinket. Azonban véleményem szerint nem helyettesíthetik az emberi segítséget. Legyen egy ilyet chat bármennyire is jó minőségű, olyan szintű kommunikációra, mint egy valódi ember, nem lesz képes. Egyre több sztorit hallani és látni a neten, valamint baráti körökben a Chat GPT-ről. Ezek leginkább vicces vagy komikus történetek. Jól el lehet szórakozni azzal is, hogy mindenféle kérdéseket teszünk fel neki, beszélgetni próbálunk vele… Ami sok esetben kitűnően működik is. Azonban vannak olyan problémák és kérdések, amiket szívesebben beszélek meg a barátaimmal, a családommal, esetleg egy hozzáértő szakemberrel, mint egy online robottal. Én személy szerint, ha valami valódi problémám van, minden esetben előbb fordulok emberekhez, mint gépekhez. Az automata chat nagyon jó, amikor viccből vagy érdeklődésből teszek fel kérdéseket; de amikor a való életben támadnak kérdéseim, én először a barátnős group chat “szolgáltatásait” szoktam igénybe venni.

Nem volt ez másképp akkor sem, amikor plakát nyomtatás miatt kerestem nyomdát. Egy gyerekeknek szóló koncertet szerveztünk az iskolával, és ehhez kellettek nyomtatott plakátok. A chat csoport budaörsi tagja azonnal a Color Nyomdát ajánlotta. Ugyan nem Budapesten van, de megéri egy kicsivel többet utazni miatta, mert teljeskörű nyomdai szolgáltatásokat nyújtanak magas minőségben. Meg is néztem rögtön a honlapját. Először a pontos címét és elérhetőségeit kerestem. Szerencsére nagyon sok elérhetőséget adtak meg: több munkatársuk email címét és telefonszámát is elhelyezték itt, valamint ügyfélszolgálati és információs email címet. Ezek mellett megtaláltam még a nyitvatartást, és azt is megtudtam, hogy van lehetőség online formában ajánlatot kérni. Az ajánlatkéréshez meg kell adni a nevünket, elérhetőségeinket, illetve – amennyiben cég részére kérjük az ajánlatot – a cég adatait. Fontos, hogy megfelelően írjuk le, pontosan milyen terméket és szolgáltatást szeretnénk. A precizitás és pontosság nem csak a nyomda alkalmazottai részéről lényeges, hanem a vásárlói oldalról is. Ugyanis amikor online adunk le anyagot nyomtatásra, nagyon fontos, hogy az megfeleljen bizonyos feltételeknek. A feltételeket megtekinthetjük a nyomdai anyagleadási segédletben. Mindig olvassuk el figyelmesen a segédletet, mielőtt leadnánk valamit, mivel a helytelen leadással rengeteg felesleges munkát okozhatunk a nyomdának, és magunknak egyaránt.

A termékek között nemsokára megtaláltam a plakát nyomtatást. Nem volt nehéz dolgom, mert az összes nyomdai termék logikusan és átláthatóan volt elrendezve. Annak ellenére, hogy számtalan különböző termék közül válogathatunk, mégsem nehéz kiigazodni közöttük. Az egyik dolog, amitől a legjobban féltem, az volt, hogy esetleg csak nagy mennyiségben lesz elérhető a plakát nyomtatás. Szerencsére itt már láttam, hogy kis mennyiségben is ugyanúgy vállalják. Felsorolták, hogy a poszter milyen változatokban készülhet anyagát és típusát tekintve. Nagyon örültem, hogy ilyen módon megoldódott a problémám, és hamar meg is rendeltem a plakátokat.

Plakát nyomtatás mellett elérhető náluk számos nyomdai alaptermék, mint például névjegykártya, meghívó, szórólap, boríték, jegyzettömb, naptár, csomagolás, címke, mappa, könyv és magazin. A reklámeszközök között találhatunk üveg, tábla, és tapéta nyomtatást, kirakat fóliát, molinót, épülethálót. Ezeken kívül speciális termékek is vannak, mint a bélyegző, karszalag, plasztik kártya, járműdekoráció, lézer gravírozás.

Ha legközelebb tőlem kér valaki tanácsot, most már én is a Color Nyomdát fogom ajánlani neki. Amellett, hogy régóta működő, nagy tapasztalattal és kiváló felszereltséggel rendelkező cég, a szolgáltatásaik is nagyon széleskörűek. Továbbá arról sem szabad elfelejtkezni, hogy a honlapjuk mennyire szépen és igényesen szerkesztett.