Ha mondhatni, hogy a 30 körüli korosztályt képviseled, akkor biztos vagyok benne, hogy fiatalkorod egy része úgy telt, mint nekem és a nővéreimnek, hogy órák hosszat lógtál a chaten, részben még a betárcsázós netnek köszönhetően. Persze a mai fiataloknak fogalmuk sincs, milyen volt az, amikor még nem értél el mindent az okostelefonodon, sőt, nem is volt olyan, még szinte előlapi kamerás telefonok sem, és nem a közösségi oldalak uralták a netet, hanem a különböző chatek, fórumok. És persze amíg chateltél, vagy bármit csináltál a neten, addig nem volt vezetékes telefon, vagyis vonal. Hívás, vagy a világhálón szörfölés – választani kellett, nem volt multitasking. Manapság már a chat szinte teljesen mást jelent, a kommunikációnk az elmúlt 10-15 évben hatalmas változáson ment át – az online térben és a személyes találkozásainkkor egyaránt. Éppen ezért hozta magával azt is az élet, hogy a munkakeresési szokásaink is megváltoztak, részben sokkal könnyebbé váltak a folyamatok. Itt van máris példának okáért a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka szempontjából szerintem verhetetlenek. A főként a fővárosban és a környékén lehetőségeket kínáló TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka címszó alatt ugyanis elég változatos ajánlatokat tesz közzé a legnagyobb cégektől és a leginnovatívabb kisebb vállalkozásoktól: bőven akadnak gyakornoki pozíciók, de alkalmi jellegű munkák, valamint otthonról végezhető melók is a listán.

Ha még nem lenne teljesen egyértelmű, akkor ki kell, hogy hangsúlyozzam, hogy mindez a számtalan ajánlat már a weboldalukon is elérhető, mindössze pár kattintással. Nem csak válogatni tudunk persze a meghirdetett pozíciók között, hanem ha valami nagyon megtetszik, egyből meg is tudjuk pályázni egy direkt erre a célra kialakított űrlap segítségével, ahová még a cv-nket is fel tudjuk tölteni. A TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunkát tekintve tehát számtalan jó lehetőséggel kecsegteti a látogatókat, emellett edukálni sem restelli őket, ugyanis a kínálkozó ajánlatok mellett bőven akadnak olyan hasznos tartalmaik, amik segítenek eligazodni a munkavállalás folyamatában. Ezek leginkább azoknak lesznek hasznosak, akik még viszonylag tapasztalatlanok álláskeresés terén, de másnak sem árthat, ha gyorsan átfutja, mik a munkába állás folyamatának fontos állomásai az ő esetükben. Azaz, ha ezt az iskolaszövetkezetet választod, és azzal együtt egy általuk ajánlott pozíciót, akkor jó, ha tudod, hogy mire számíthatsz.

Nem is nagyon szaporítanám tovább a szót: a “TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka” címszóval is összefoglalható weboldal szerintem önmagáért beszél, úgyhogy, ha felkeltette az érdeklődésedet ez a szöveg, épp aktuális nálam a munkakeresés diákként, akkor amondó vagyok, kattints bátran! Szerintem egy nagyon jól összerakott weboldalról, és egy megbízható, profi csapatról van szó a TopiWork esetében, ezért is ajánlom őket minden érdeklődőnek.