Az internetes beszélgetésből most már senki sem marad ki. Én azonban még emlékszem azokra az időkre, mikor az internetet, chat szobák uralták és még új volt az egész. A barátaimmal, iskola után mindig írogattunk egymásnak. Nem számított, hogy miről, egyszerűen csak jó volt azt érezni, hogy kapcsolódni tudunk a másikhoz, még ilyen távolságból is.

Most pedig már a nagymamám is tudja használni a telefonját arra, hogy videohívást indítson. Hihetetlen, hogy mennyit fejlődött a technológia. Viszont muszáj felhoznom azt is, hogy mennyire távolabb vitte egymástól az embereket. Régen egy Skype hívásnak még óriási súlya volt, pedig már ezt sem lehet hasonlítani egy vezetékes telefonhíváshoz. Ettől függetlenül én úgy gondolom, hogy akár pozitív is lehet ez a sok változás, ha képesek vagyunk a céljának megfelelően használni az új lehetőségeket.

Vegyük példának azt, hogy talán sosem pályáztam volna napelemre, ha nem találtam volna egy olyan nagyszerű oldalt, mint a Napenergia Plusz Program. Az egyik barátom ajánlotta, hogy ha ilyen dolgok érdekelnek, akkor mindenképpen nézzek utána az interneten. Követtem a tanácsát és nemsokára ki is adta a napenergiapluszprogram.hu oldalt. A fő célom alapból csak az volt, hogy információt gyűjtsek, viszont ezen az oldalon megmutatták nekem, hogy bátran pályázhatok egy napelemre, mert a megfelelő támogatással számomra sem elérhetetlen.

Ezt az egészet pedig úgy kezdték, hogy már a kezdőlapról el tudtam érni szinte minden információt. Ez egy nagy megkönnyebbülés volt számomra, mivel általában egy csomó időm el szokott menni azzal, hogy bonyolult menürendszereket próbálok átlátni. Ha azonban ez nem lenne elég nekünk, akkor még telefonon is fel tudjuk keresni őket könnyedén.

A napelem pályázatok évről-évre változni szoktak és talán ez az, ami legjobban el szokta rettenteni az embert. A napenergiapluszprogram.hu oldalán azonban szerencsére mindig ki van írva, hogy aktuálisan milyen szabályok vannak érvénybe és milyen lehetőségeink vannak. Az utóbbi időben azt hallottam, hogy a visszatérítési rendszert megváltoztatták és többé már nem éri meg napelemet telepíteni. Bár valóban, kicsit nehezebb lesz a dolgunk, ettől függetlenül még mindig egy nagyszerű megoldás lehet a napelem, mindenki számára.

A 2024-ben induló támogatással pedig megszerezhetjük azt a plusz pénzt, ami ahhoz szükséges, hogy belekezdjünk az egészbe. A pályázat összes részletét elolvashatjuk a napenergiapluszprogram.hu oldalán, úgyhogy pontosan meglesz, hogy mennyi a maximális összeg, amit kaphatunk, illetve milyen feltételei vannak. Az a leghihetetlenebb ebben az egészben, hogy az itt igényelt támogatás nem visszatérítendő. Tehát nem kell úgy tekintenünk rá, mint valami hitelre, hanem ezt tényleg a jövőnk megalapozására kapjuk.

napenergiapluszprogram.hu

Mivel úgy gondolom, hogy a spóroláson kívül ez az egyik legfontosabb aspektusa annak, hogy beszerezzük a saját napelemünket. Nem számít, hogy mennyi pénzt nyerünk belőle, mivel azzal, hogy leváltjuk a régi rendszereinket, esélyt adunk a következő generációnak. Mindig is egy nagyon nemes küldetésnek tartottam ezt, úgyhogy nem kellett sokat gondolkoznom azon, hogy jelentkezzek-e.

A napenergiapluszprogram.hu oldalán pedig ezt is egyszerűen el tudjuk majd végezni. Még meg is adhatunk néhány alap adatot, hogy mikor a beszélgetésre kerül a sor, ezzel már ne menjen az időnk. A napenergiapluszprogram.hu hozzáállásával teljes mértékben elégedett voltam és hamar végeztünk is az egésszel. Most már csak arra kell várni, hogy érvénybe lépjen a támogatás és megkezdhessem a napelem telepítését.