A kislányommal ültünk le valamelyik este, hogy segítsek neki a házi feladatában. Az egyik feladat a vízkészletről szült és elkezdtünk beszélgetni arról, hogy mennyire fontos a víz és hogy hogyan tudnánk takarékoskodni vele. A kislányom az osztály chatcsoportjában is erről beszélgetett az osztálytársaival, és ekkor merült fel a vízmentes autótisztítás lehetősége. Erről korábban már hallottam ugyan, de még sosem próbáltam ki, így aztán úgy döntöttem, hogy utánajárok a dolognak.

Amikor a kislányom megkérdezte tőlem, hogy mi az a vízmentes autótisztítás, akkor először elmondtam neki, hogy miről is van szó. Aztán pedig elkezdtünk együtt utánaolvasni az interneten és kiderült, hogy valóban nagyon környezetbarát megoldásról van szó. Hamar rátaláltam a safetywash.shop weboldalra, ahol igen meggyőző érveket sorakoztattak fel e termékcsalád mellett. A vízmentes autótisztítás olyan termékeket használ, melyek képesek eltávolítani a szennyeződéseket és a koszt az autóról, de ehhez nem szükséges víz.

Ez nagyon jó hír volt a kislányom számára is, hisz ő is nagyon fontosnak tartja a környezetvédelmet. Aztán végül úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a vízmentes autótisztítást és reméljük, hogy ezáltal mi is hozzájárulhatunk a környezet védelmében. Egy igen hasznos és érdekes beszélgetés volt ez a kislányommal. Fontosnak tartom ugyanis, hogy már a gyerekeinknek is megmutassuk, hogy hogy lehetünk környezettudatosak és hogy lehetünk jobb emberek. Remélem, hogy sikerült inspirálnom őt és másokat is azzal, hogy mindannyian tehetünk valamit a bolygónkért.

Például a vízmentes autótisztítással. A Safety Wash prémium minőségű termékeket kínál, melyek a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelnek. Hazánkban sajnos én azt vettem észre, hogy még nem igazán vannak elterjedve, olyan helyen viszont, ahol már most problémákat okoz az ívóvízellátás, mint amilyen Afrika bizonyos részei, már sokkal többen használják ezt a megoldást.

vízmentes autótisztítás

A safetywash.shop oldalára ellátogatva érdemes feliratkozni a hírlevélre, már ezzel is kapunk egy kedvezményt, nevezetesen egy 20 százalékos kupont, amit aztán már az első vásárlásnál be tudunk váltani.

A Safety Wash termékeit igazán egyszerű használni, télen és nyáron is használható természetesen. Időt és energiát is megtakarítunk a használatukkal, nem szükséges autómosóba mennünk és bárhol elvégezhető a tisztítás folyamata. Amikor nagy a hőség, tűz a nap, akkor érdemes a tisztítás előtt egy-két órára árnyékos helyre állni. Vagy épp a korai, illetve a késői órákra igazítani a tisztítást.

Ami egyébként a Safety Wash termékeivel úgy zajlik, hogy a vízmentes autótisztítás anyagát az autóra permetezzük. Olyan mértékben, illetve vastagságban, mintha a hajnali dér lenne az autón. Ezután egy speciális törlőkendővel letöröljük a szennyeződéseket, majd amikor a felület még nem teljesen száraz, akkor egy másik, erre a célra kifejlesztett kendővel szárazra töröljük.

A vízmentes autótisztítás szerintem egy igazán jó megoldás, hisz környezetbarát és egyszerű a használata is. Ráadásul ha minőségi, prémium terméket használunk, akkor a végeredmény is csillogóbb, homogénebb, tökéletes. Így pedig rengeteg vizet spórolhatunk meg.

A Föld vízkészlete bár jelentős, a nagy része tengerekben, óceánokban található és a sótartalma miatt nem használható, nem fogyasztható. Az ivóvíz a Föld vízkészletének mindössze 3 százalékát teszi ki és ebből is jelentős mennyiség található jég és hó formájában.

A vízkészlet megóvása rendkívül fontos a fenntartható jövő szempontjából. Fontos tehát, hogy a mindennapi életünk során takarékosan bánjunk a vízzel, például zárjuk el a csapot mosogatás közben vagy rövidebb ideig zuhanyozzunk. Használjunk víztakarékos eszközöket, például WC öblítőtartályt, valamint víztakarékos zuhanyfejet. A víztakarékosságot pedig az autótisztítás során is elkezdhetjük úgy, hogy a vízmentes autótisztítás mellé tesszük a voksunkat.