Én annak a korszaknak a gyermeke voltam, amikor a chat nagyon menő volt. Különböző chatszobákat látogattunk, és a nővéremmel együtt fedeztük fel az internet ezen bugyrait, ami akkor nagyon új volt nekünk. Ha belegondolok, a mai netes világban már biztosan nem engedném így szabadon kószálni a gyermekemet, ha lesz majd – és ki tudja, még addig hová fajul ez az egész –, de biztos vagyok benne, hogy annak idején sem volt teljesen veszélytelen a dolog, csak mi valahogy mindig eszünknél voltunk.

Az biztos, hogy a chaten érdekes emberekkel lehetett beszélgetni, akár igaz volt, amit mondtak, akár nem, de teljesen le tudta kötni a figyelmünket, és persze rengeteget nevettünk a saját hülyeségeinken. Azt hiszem, még kamaszkoromban is pörögtek valamennyire ezek a chatfelületek, azóta párszor újraértelmezték az egész koncepciót – például van olyan, ahol véletlenszerűen sorsol ki valakihez a rendszer, akivel beszélni tudsz –, de jó pár éve nem vagyok képben ezekkel a dolgokkal, mert már nem látogatok ilyen oldalakat. Bőven elég az ismerőseimmel tartani a kapcsolatot, néha azt érzem, még a velük való chatelés is meghaladja a képességeimet, de sajnos sokakkal erre vagyunk kényszerülve, mert távol élünk egymástól.

Az internetet azonban nemcsak kapcsolattartásra lehet használni, hanem információk gyűjtésére is, én pedig rendszeresen élek ezzel a lehetőséggel – legutóbb az aranykalászos gazda részképzésnek olvastam utána az Oktatozone szervezésében. Mármint nem az utánanézés történt a szervezésükben, hanem a képzés, értitek, de egyébként több képzésük is van, amiket szintén érdemes lecsekkolni.

Az aranykalászos gazda azért napjainkban elég népszerű, ugyanis sokan fordulnak vissza a természethez, szeretnének kicsit járatosabbak lenni mezőgazdasági témában, másrészt azonban egyéb előnyei is vannak a képzésnek. Ahhoz ugyanis, hogy bizonyos nagyságú földterületeket vásárolhasson az ember, aranykalászos gazda végzettséggel kell rendelkeznie. Ez egy érdekes dolog szerintem, de annál lelkesítőbb, amikor ismerősöktől hallottam a pozitív tapasztalataikról. Egy csomó olyan nevű képzés is van egyébként az Oktatozone-nál, amiről ha nem lenne ott a részletes adatlap, akkor nem is tudnám pontosan, hogy mit takar, bár ezek tényleg távol állnak az én érdeklődésemtől, nem úgy, mint az aranykalászos gazda képzés.

Fontolgatom már egy ideje, de a legközelebb induló tanfolyam még nem férne bele az időmbe – talán majd a következő. De úgy vagyok vele, hogy ha már felnőttképzésre adom a fejem, akkor szeretnék apait-anyait beleadni, és a lehető legideálisabb időpontban elkezdeni – csak ne húzzam a végtelenségig, mert egyébként meg nagyon érdekel, és a honlapon olvasottak alapján is nagyon jóra számítok, hát még a beszámolók alapján.

Az Oktatozone-nak nagy tapasztalata van a felnőttképzés területén, ráadásul oktatóik mind hosszú ideje dolgoznak a szakmájukban, ezért gyakorlati tapasztalattal is bőven rendelkeznek.

Kell ennél több annak, aki tanulni szeretne?

Nyilván az emberséges hozzáállás sem utolsó szempont, de ahogy hallottam, az is maximálisan megvan náluk. Nekem pedig ez mindenképpen szükséges ahhoz, hogy tanulásra adjam a fejemet. Kell a jó légkör akkor is, ha tudjuk, milyen célból vagyunk ott – attól, hogy tanulunk és tartani kell a tempót, még lehet kellemes a légkör.

Szóval ezzel nálam már kapott egy pluszpontot az Oktatozone. Ráadásul az árak tekintetében sem lehet rájuk panasz, mert abszolút megfizethetők a képzéseik, sőt, sok esetben akár már az első megkeresett bérből is visszafizethető az adott összeg, azaz az új szakmánk egyből meg is térül, mégpedig többszörösen. Bízom benne, hogy bármelyik képzés mellett döntök is végül – mert nemcsak az aranykalászos gazda képzés az, ami érdekel –, velem is így lesz majd.

Mindenkinek, aki érdeklődik a képzések iránt, ajánlom, hogy nézzen szét bátran az oldalon, ha további információra van szüksége. Amennyiben kérdés merül fel, bátran fel lehet keresni őket, biztosan szívesen állnak rendelkezésre.

Mivel már nagy tapasztalattal bírnak, ahogyan írtam is az előbb, ezért rugalmasak és tényleg a tanulókért vannak. Elkötelezettek a szakmájuk iránt és modern körülmények között várják a felnőttképzésbe érkező hallgatókat.

aranykalászos gazda