Amikor én tinédzser voltam, akkor kezdett az internet teret hódítani, még nem nagyobb voltak platformok, amiket olvasni lehetett, és egy két programot ismertünk csak. Köztük volt az amelyiken otthon a számítógépen, betárcsázós net segítségével tudtunk irogatva beszélgetni egymással. Ez a fajta chat mára már nagyon ódivatúnak számít, hiszen ma egy 16 éves fiatal el sem tudja képzelni, milyen is volt, amikor még nem lehetett minden pillanatban nyomon követni egymást, nem voltunk elérhetőek egymás számára az online térben, csak személyesen a személyes beszélgetések által. Talán az a megoldás jobb is volt, bár én alig vártam, hogy hazaérjek, és folytathassuk a beszélgetést a barátaimmal chaten. Ez manapság már úgy alakult, hogy tényleg a telefon segítségével mindenkor elérjük egymást és tudjuk, hogy a másikat mi foglalkoztatja.

A barátnőm küldött nemrégiben egy linket; muanyagablakom.hu oldalról. Amelyben nagyon hasznos információk találhatóak műanyag ablak cserével kapcsolatban. Meg is kérdeztem őt, hogy miért is küldte ezt a linket; muanyagablakom.hu, picit furcsállottam, hiszen nem ilyesfajta linkeket szoktunk egymás számára küldeni, hanem egy szép cipőről, vagy egy táskáról, kabátról szóló link szokott érkezni tőle. Ekkor írta le, hogy annyira rossz minőségűek már az ablakai, ahogy most ezek a nagyobb viharosabb szelek voltak, csak azt vette észre a kanapéján ülve, hogy a fa ablakok kis résein egyszer csak befújt a szél, mely meglibbentette mind a két két függönyét, a vastagabb sötétítőt is. Ekkor határozta el, hogy le fogja cserélni az ablakait műanyag ablakokra.

Egyfelől belegondolt, hogy ha eddig ennyire nagyon befújt a szél mennyi plusz energiát használta fel, fűtés formájában, hogy minden forintot, kifele fűtőt mondhatni. Valamint a kis réseket egy -egy jobb szándékú ember meg is találhatta volna, és be tudtak volna hozzá törni, bele is borzongott, hogy ezeket a gondolatokat végig futtatta az agyán. Ekkor kereste fel ezt a remek oldalt; muanyagablakom.hu, amely hasznos tanácsokat ad, és talán még javaslatot is tesz arra vonatkozóan, hogy milyen ablakokat is érdemes megrendelni. Hiszem egy nő honnan is tudhatná máskülönben, hogy mennyire fontos, hogy hány kamrás az üvegablak, vagy hogy az üveg vastagsága is nagyon sokat számít. Ezeket mind ezen a remek oldalon olvasta a barátnőm, ahogy az üveg kamráira tért rá, nagyon is egyértelműnek mutatkozott számára, hogy ha a műanyag üvegablak minél több kamrával rendelkezik, akkor annak az ablaknak nagyobb a hő és hangszigetelése, és ugyan ez igaz az üveg vastagságára is. Tehát így már teljesen magától értetődő, hogy amikor elkezd keresni, kivitelező, leszállító céget, akkor úgy fogja kérni az árajánlatot, hogy a kamrák számára a lehető legmagasabb legyen, úgy, hogy az még az erre a projektre szánt költségvetésre beleférjen.
Ezen a remek oldalon; muanyagablakom.hu minden olyan információt megtalált, jól tagoltan és nagyon érthetően megfogalmazva, amelyre szüksége volt. Egy kezdő felújítónak ezek az információk, olyanok, mint egy falat kenyér, aranyat érnek. A honlapon is nagyon egyszerűen el tudott igazodni, minden egyes bejegyzés elkülönül egymástól, így témák szerint tudott haladni. Amennyiben valakinek az érthetően megfogalmazott bejegyzések nem lennének elegek, akkor még képekkel is illusztrálva vannak az írások.

muanyagablakom.hu

A barátnőm nem is tudja, hogy az oldal nélkül mihez is kezdett volna, mielőtt megtalálta ezt az oldalt, nagyon elesettnek érezte magát, de ahogy rátalált, máris felbátorodott és a műanyag ablakokra nagyon szakszerű árajánlat kérő e-maileket tudott írni, céltudatosan, mivel tudta, hogy már mire is van szüksége.