Már több alkalommal is említettem, hogy milyen fontosnak tartom a valós visszajelzéseket. Vannak viszont olyan esetek, amikor az ismerőseim nem nagyon tudnak segíteni, ilyenkor fordulok mindig sz internethez. Itt utána tudok keresni dolgoknak, vagy fel tudom tenni a kérdéseimet fórumokon, chateken. Eddig még mindig normális választ kaptam a kérdéseimre, sosem volt semmi probléma.

Még ha nem is mindig tudom, hogy éppen kitől jön a tanács, nagyra értékelem ezt a segítő szándékot. Mivel ilyen módon már több problémámat is sikerült megoldanom a kedves felhasználók és az internet segítségével, amikor éppen olyan kérdéseket látok, amikben én is érintett vagyok, igyekszem én is megosztani a kérdezőkkel a tapasztalataimat, javaslataimat.

A hiedelmekkel ellentétben itt senki sem “trollkodik”. Persze vannak olyan idióta kérdések, amikre nem lehet értelmes választ adni, de a legtöbbször a válaszadók igyekeznek mindig a téma komolyságához mérten válaszolni, ami szerintem egy tök jó dolog. Szeretem, hogy névtelenül is tudunk segíteni másoknak és szeretem, hogy névtelenül vagy éppen névvel, de sok idegen hajlandó arra, hogy a többieknek segítséget nyújtson.

A minap éppen egy olyan kérdést láttam, amiben magam is érintett voltam. Egy pár hete úgy döntöttem,hogy diós süteményt fogok készíteni. Természetesen, ahogyan ez lenni szokott, maradt egy pár héj is a töltelékben, de nem hittem volna, hogy ez komolyabb gondot fog okozni azon kívül, hogy természeteden kellemetlen a jelenléte, kellemetlen ráharapni.

De sajnos a várakozásaimmal ellentétben sikeresen ráharaptam egy nagyobb héjra, ami nem csak kellemetlen volt, de búcsút is inthettem a fogam egy egészen nagy darabjának. Nem csak borzasztóan ronda volt a látvány, ahogyan letört a fogam, de sajnos nagyon fájdalmas is volt. Életemben volt már egy pár kellemetlen élményem a fogorvosnál, ezért természetesen nem a körzeti fogorvost kerestem fel, hanem inkább egy olyan magánrendelőt kerestem, ahol, viszonylag hamar tudtak fogadni a helyzet súlyosságához mérten.

A fogorvosbudapest.info oldalt látogattam meg, ahol egy nagyon szimpatikus rendelő oldalán találtam magamat. Itt sikerült is egy időpontot kérnem vizsgálatra, nagyon hamar kaptam is. A rendelő nagyon jól felszerelt és barátságos volt, így nem éreztem azt a szokásos szorongást, mint általában a fogorvosoknál tett látogatásaim előtt szoktam. A légkör nagyon kellemes és megnyugtató volt.

Természetesen a légkör nem sokat ért volna, hogyha utána a kiszolgálás csapnivaló lenne, de nem ilyen volt. Nagyon kedves és igazán hozzáértő orvos fogadott, aki nagyon óvatosan vizsgált meg.

Nem vagyok ahhoz hozzászokva, hogy az orvosok mindent elmondanak. Valahogyan a körzeti orvosi rendelőben nem volt igazán szokás, hogy az orvos mindent elmondott volna a pácienseknek.

Itt viszont nem csak annyit mondtak, hogy ” fogkorona kell “, hanem az orvos kedvesen elkezdte magyarázni, hogy mi fog történni, miért van szükség erre.

A fogkorona valójában a fogak pótlására szolgál abban az esetben, hogyha még megvan a gyökér, vagy egy ennél nagyobb rész a fogból. Erre a fogra lehet rátenni a koronát.

A fogkorona fogtechnikusok által készül, nem a fogorvos készíti, ezáltal pontosan illeszkedni fog a fog megmaradt részére, ezt a kis koronát pedig fogászati cementtel rögzítik, így nem kell attól tartani, hogy le fog esni. Megfelelő szájhigiénia mellett pedig akár 10-15 évig is tökéletesen pótolhatja a fogat.

A fogkorona ezért egy kicsit több látogatást kíván, de nem bántam , mert nagyon szimpatikus orvoshoz kerültem. Az árakkal sem volt gondom, egészen olcsón dolgoznak, mégis a legkorszerűbb gépeket és technológiákat használó szakemberek segítenek a pácienseken.

A kérdés az internetes oldalon éppen erre vonatkozott, ezért éreztem magamat különösen érintettnek a témában, mivel éppen pár nappal a kérdés előtt jártam a fogászaton. A kérdés úgy hangzott, hogy “Tudnátok ajánlani megbízható fogorvost Budapesten? Fogkorona miatt kérdezem.”

Nagyon sok segítő szándékú kommentet kapott és nem én voltam az egyetlen, aki ezt a rendelőt ajánlotta. Amikor nekem kellett fogorvos és én kezdtem el keresni, nekem eszembe sem jutott megnézni a kommenteket, vagy rákérdezni egy ilyen oldalon. Bár nem panaszkodhatom, vaktában is sikerült az egyik legjobb fogorvosi rendelőt megtalálnom egész Budapesten.