Emlékszem, még az egyetemen, de már a középiskolában is volt szó a modern technika hátrányairól. Arról, hogy a személyes emberi kapcsolatok korlátozódnak az internetes kapcsolattartásra, az állandó pötyögés miatt a kézírás visszafejlődik és hasonlók. Nyilván mindennek van előnye és hátránya, de a kapcsolattartás szempontjából a technika fejlődése szerintem inkább előnyös. Persze nem kizárt, hogy azért gondolom így, mert én gyakorlatilag ebben nőttem fel. Amióta lehet chatelni, én aktívan élek is a lehetőséggel. Sokkal egyszerűbb tartani így a kapcsolatot olyanokkal, akik más városokban laknak, az internetnek köszönhetően szinte ingyen vannak az üzenetváltások. De ami szerintem a legnagyobb előny, az az, hogy ha olvasok, vagy látok valami érdekeset vagy éppen vicceset, ami tudom, hogy a másik félnek is tetszene, akkor azonnal meg tudom neki mutatni. Ennek köszönhetően lehet a nagybátyám egy szuper autóponyva tulajdonosa, amit én is ajánlás útján juttattam el hozzá.

A szomszédom unta az állandó autótakarítást, különösen a téli időkben, így ő vásárolt egyet, és nála láttam meg. Mivel neki is terepjárója van, mint a nagybátyámnak, így persze, hogy lecsaptam a lehetőségre, hogy kifaggathassam. Azt tudni kell, hogy a terepjáró új, így nem kerülhet rá akármilyen “takaró”, ez pedig természetes, hogy gondos utánajárást igényel.

Az olajwebshop oldaláról vásárolta meg a „takarót”. Nagyon elégedett vele, mert a korábbi tapasztalataival ellentétben ez az autóponyva nem ázott át, és nem is csúszott le az autóról, télen pedig nem jegesedett be a szélvédő, és egyedül is nagyon könnyen fel lehet helyezni az autóra, nem kell hozzá segítség. Ezt azért emelem ki, mert én egyedül soha nem voltam képes erre. De örültem, mert reménykedtem, hogy a nagybátyámnak is jó lesz ez az autóponyva, és annak is, hogy ajánlottak egy szuper szaküzletet.

A szomszéd elküldte nekem chaten az oldalnak a linkjét, ahol találtam egy képet, amin fel voltak sorolva azok az autótípusok, amikre méretileg megfelel ez a bizonyos ponyva, és a listán a nagybátyám ponyvája is szerepelt. Továbbítottam az információt, aminek nagyon örült a kedves rokon. Persze, ha már így alakult, akkor barangolt egy kicsit az oldalon, mert online akarta megvásárolni az autóponyvát, a szállításért pedig nem szeretett volna fizetni – ezzel szerintem sokan vagyunk így-, így hát gondolta hozzácsap még valami apróságot a kosarához. A házhoz szállítás ugyanis 20.000 forint fölött ingyenes, a ponyva ára pedig csak egy kicsivel van ezalatt. Bár szerintem ez inkább egy cseles lépés volt részéről, mert benzinkutak „pickpack” pontjaihoz is lehet kérni a megrendelt csomagot, ami szintén nem jár plusz költséggel, de ugyebár így nincs indok arra, hogy meglepje magát és az autóját egy kis aprósággal.

De ő is, mint az autóimádó férfiak jelentős része, nem nagyon tudott egy plusz kis apróságnál megállni. Ez pedig leginkább a termékkínálatnak volt köszönhető. Ugyanis különböző olajok, adalékanyagok, folyadékok, szűrők és ápolási szerek közül lehet választani, ami még plusz ráhatás, hogy híresen jó márkák termékei között lehet válogatni.

Végül nem tudom, hogy megrendelte-e az autóponyvát, mert észrevette, hogy ez nem csak egy webshop, hanem üzletek is vannak Budapesten, és nagy gondban volt, hogy lehet, inkább be kellene mennie, és ott körülnéznie, mert akkor tudna beszélgetni a szaküzletben lévő eladókkal, és el tudnák látni őt egy-két jó tanáccsal.