Arról beszéltünk beszélgettünk a párommal, hogy emlékszik -e, hogy amikor 18 évesen összejöttünk, hogyan beszélgettünk a virtuális térben. Azt mondta, hogy igen, hisz akkor volt egy program az asztali számítógépen, és betárcsázós nettel internetet csiholtunk magunknak, majd a program segítségével tudtunk chatelni. Akkor még elképzelhetetlen volt, hogy útközben, vagy a munkahelyen ilyen dolgokat csináljuk, mint most, amikor a telefonunk segítségével mindenkor is elérhetőek vagyunk, és rá tudunk írni a másikra. Ezzel napi, óra, perces kapcsolatban vagyunk, tudjuk mindig mit csinál a másik, mivel megírja rögvest, hogy éppen mi történt vele. Ki tudja, hogy ez kapcsolati szinten jó út -e, de most ez jól jön nekünk, hogy mindig online kapcsolatban tudunk lenni, hiszen nagy terveket szövögetünk.

A terv pedig nem más, így első körben, minthogy napelemeket szereltetünk fel a házunk tetejére, és ezt meg tudjuk napközben beszélni egymással chat segítségével, hogy éppen melyikünk talált valami jó cikket vagy éppen egy ígéretesnek tűnő vállalkozót.

Sok indokunk van, hogy miért is szeretnénk napelemet, teljesen jó alternatív energia forrásnak tartjuk, és mint tudatos energia felhasználók ennek örülnénk a legjobban, hogyha a semmiből, illetve a nap adta világosságból tudnánk létrehozni azt a mennyiséget, amelyet a házunk és a háztartásunk igényel. Úgy gondoltuk, hogy nem termelünk be a közös rendszerbe még, aztán, hogy ha nagyon megtetszik számunkra a napelemmel történő energia létrehozás, még több panelt szereltetünk fel. Természetesen mint minden fiatal mi is az internetet hívtuk segítségül és onnan informálódtunk, hogy milyen irányba is kezdjünk mozogni, és hogy egy – a mi házunknak elegendő napelemrendszer- milyen kW teljesítményű napelem paneleket igényel.
De ez szinte felesleges is volt, természetesen erre később jöttünk rá, amikor megtaláltuk azt a céget, akinél megrendeltük végül a napelem rendszerünket. Nem másért volt felesleges más oldalakon való tájékozódásunk, minthogy ezen az oldalon minden olyan információ feltüntetésre kerül, ami egy kezdő napelem megrendelőt érdekelhet. Nagyon részletesen leírva, és ami nagyon pozitív volt a cégben, hogy a már elkészült, felszerelt napelem rendszer tulajdonosoktól jelentetett meg beszámolókat, véleményeket. Hiszen az egy cégnél nagyon fontos, hogy milyen véleménnyel vannak róla a megrendelői. Ez megerősítés számunkra is, hogy a cég igen is jól dolgozik, a munkájában nincs hiba. Így mi is nyugodt szívvel kértünk tőle árajánlatot, természetesen bízva abban, hogy számunkra kedvező összeget fog tartalmazni. Mert amikor rákerestünk a keresőben, hogy napelem ársokfajta árkategóriát dobott ki. Ezért is reménykedtünk abban, hogy az a cég amelynek remek a honlapja, rengeteg információt tartalmaz, közérthetően fogalmaz az írásokban és készségesen rendelkezésre állnak a leendő megrendelőikkel kapcsolatban, ott a napelem ár is nagyon jutányos lesz. Természetesen az árajánlat tartalmazza, hogy milyen kW a napelem, mely a házunk és a mi igényeihez mérten lett megkérve, úgyhogy az ár érték arány mindenképpen a szemünk előtt van. És amilyen szerencsések vagyunk ez a remek cég egy csodás árajánlatot adott, amit mi természetesen azonnal elfogadtunk, nem vártunk semmire, megrendeltük a cégtől. És már alig vártuk, hogy jelentkezzenek, hogy mikor történik meg a napelemeink leszállítása és azok felszerelése. Nagyon vártuk már őket, és bíztunk abban, hogy olyan jól fog működni, mint amennyire várjuk és amennyi bizodalmunk van maga a rendszer és a cég irányába is.