Amikor megveszi az ember a nyomtatóját, eszébe sem jut az, hogy megnézze, mennyire egyszerű hozzá patront venni, vagy hogy mennyire drága a patron. Valahogy kézenfekvőnek gondoljuk, hogy ahol nyomtatót lehet venni, ott hozzá való patront is lehet találni, de ez sajnos nem így van.

Egy nyomtató hosszú évekig is a társunk lehet, hogyha nem hajtjuk agyon és a rendeltetésének megfelelően használjuk. De azzal nem számolunk legtöbben a vásárláskor,hogy az üzlet nem fog ilyen hosszú ideig készletet tartani a hozzá való patronokból.

Ezzel a problémával szembesültem nem is olyan régen. Én nem nyomtatok valami sokat, ezért mikor bementem az üzletbe, ahol a nyomtatót vettem, hogy szeretnék hozzá patront venni, közölték, hogy nekik nincsen. Azt hittem, hogy csak abban az egy üzletükben nincsen, de kiderült, hogy nem erről van szó, hanem ők egyáltalán nem árulnak már ehhez a modellhez kiegészítőket.

Kicsit értetlenül álltam a dolog előtt, de nem tudtam mit csinálni, hiszen nem tudtak rendelni sem nekem. Hazamentem és persze egyből elkezdtem az interneten keresni. Mivel nem sikerült az én modellemhez semmi népszerű oldalon patront találnom, egy internetes oldalra írtam egy bejegyzést ezzel kapcsolatban.

Nem is kellett sokat várnom, az első hozzászólás meg is érkezett, csak egy link és egy rövid leírás volt benne. A nyomtatoalkatresz.hu/patron oldalon lehet venni az én modellemhez patront. Ez az oldal nem újratöltötteket, hanem gyári patronokat árul, szóval biztosan jó az én nyomtatómhoz is.

Alaposabban átnéztem az oldalt és nagyon sok nyomtatóhoz lehet itt patront kapni, többek közt valóban volt nekik az én, réginek mondható modellemhez is patronjuk. Vannak patronok tintasugaras, lézeres és mátrix nyomtatókhoz is, bár az utóbbiról azt sem tudtam, hogy pontosan milyen, azt is megtaláltam itt, hogy hogyan is néz ki.

Meg is rendeltem innen a patront, egy kicsit többet, mint amennyire egyből szükségem lett volna, mert nem akartam megint úgy járni, hogy pont akkor fogy ki a tinta, mikor a legjobban nyomtatnom kellene.

Nagyon gyorsan megkaptam a rendelésemet és az volt a legjobb az egészben, hogy ingyenesen szállították ki azt, így nem kellett semmilyen plusz költséggel számolnom, sőt, még mennyiségi kedvezményt is kaptam. Nagyon megérte innen rendelni, szerintem ezentúl is csak innen fogok vásárolni, ha a nyomtatómhoz kell valami.